Ge­hakt­taartjes met ei en to­ma­ten­sa­la­de

Het lijken wel kleine pizza's, deze taartjes van rundergehakt met een pittige saus en ei.

(9) waardeer
hoofdgerecht Het lijken wel kleine pizza's, deze taartjes van rundergehakt met een pittige saus en ei. 4 personen
3 9

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak het gehakt op hoog vuur in 5 min. rul en bruin. Breng eventueel op smaak met zout. Zet het vuur uit en voeg de helft van de chipotle in adobosaus toe. Snijd ondertussen de helft van de tomaten in kleine blokjes en meng door het gehakt.
  2. Leg een plakje deeg een kwartslag gedraaid boven op een ander plakje deeg, zodat er een ster ontstaat. Rol uit tot een ovale plak deeg van ca. 25 x 12 cm. Rol de randen 1 cm naar binnen zodat er een soort schuitje ontstaat. Herhaal met de andere deegplakjes tot je een schuitje per persoon hebt. Verdeel het gehaktmengsel over de schuitjes en maak in het midden met een lepel een kuiltje. Breek in elk kuiltje een ei. Bak de taartjes in ca. 20 min. gaar in de oven.
  3. Snijd de rest van de tomaten in partjes en de bleekselderij in boogjes. Hak de peterselie fijn. Meng de rest van de olie en van de chipotle in adobosaus met de tomaten, bleekselderij en helft van de peterselie. Strooi de rest van de peterselie over de salade en serveer bij de gehakttaartjes.

variatietip:

In plaats van rundergehakt kun je ook vegetarisch fijngehakt gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Gehakttaartjes met ei en tomatensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­taartjes met ei en to­ma­ten­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 300 g rundergehakt

Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt op hoog vuur in 5 min. rul en bruin.

3
3
  • ½ el chipotlepeper in adobosaus

Breng eventueel op smaak met zout. Zet het vuur uit en voeg een de chipotle in adobosaus toe.

4
4
  • 250 g trostomaten

Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes en meng door het gehakt.

5
5
  • 2 plakjes Koopmans hartige taartdeeg

Leg een plakje deeg een kwartslag gedraaid boven op een ander plakje deeg, zodat er een ster ontstaat.

6
6

Rol uit tot een ovale plak deeg van ca. 25 x 12 cm. Rol de randen 1 cm naar binnen zodat er een soort schuitje ontstaat.

7
7
  • 6 plakjes Koopmans hartige taartdeeg

Herhaal met de andere deegplakjes tot je een schuitje per persoon hebt.

8
8

Verdeel het gehaktmengsel over de schuitjes en maak in het midden met een lepel een kuiltje.

9
9
  • 4 kleine eieren

Breek in elk kuiltje een ei. Bak de taartjes in ca. 20 min. gaar in de oven.

10
10
  • 250 g trostomaten
  • 6 stengels bleekselderij
  • 15 g verse peterselie

Snijd de rest van de tomaten in partjes en de bleekselderij in boogjes. Hak de peterselie fijn.

11
11
  • 1 el traditionele olijfolie
  • ½ el chipotlepeper in adobosaus

Meng de rest van de olie met de rest van de chipotle in adobosaus en meng met de tomaten, bleekselderij en helft van de peterselie.

12
12

Strooi de rest van de peterselie over de salade en serveer bij de gehakttaartjes.

variatietip:

In plaats van rundergehakt kun je ook vegetarisch fijngehakt gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.