bewaar
Gehakttaartjes met ei en tomatensalade
Gehakttaartjes met ei en tomatensalade
bewaar

Gehakttaartjes met ei en tomatensalade

Het lijken wel kleine pizza's, deze taartjes van rundergehakt met een pittige saus en ei.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

traditionele olijfolie

300 g

rundergehakt

1 el

chipotlepeper in adobosaus in pot

500 g

trostomaat

8 plakjes

Koopmans hartige taartdeeg

4

kleine eieren

6 stengels

bleekselderij

15 g

verse peterselie

Het lijken wel kleine pizza's, deze taartjes van rundergehakt met een pittige saus en ei.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak het gehakt op hoog vuur in 5 min. rul en bruin. Breng eventueel op smaak met zout. Zet het vuur uit en voeg de helft van de chipotle in adobosaus toe. Snijd ondertussen de helft van de tomaten in kleine blokjes en meng door het gehakt.

2

Leg een plakje deeg een kwartslag gedraaid boven op een ander plakje deeg, zodat er een ster ontstaat. Rol uit tot een ovale plak deeg van ca. 25 x 12 cm. Rol de randen 1 cm naar binnen zodat er een soort schuitje ontstaat. Herhaal met de andere deegplakjes tot je een schuitje per persoon hebt. Verdeel het gehaktmengsel over de schuitjes en maak in het midden met een lepel een kuiltje. Breek in elk kuiltje een ei. Bak de taartjes in ca. 20 min. gaar in de oven.

3

Snijd de rest van de tomaten in partjes en de bleekselderij in boogjes. Hak de peterselie fijn. Meng de rest van de olie en van de chipotle in adobosaus met de tomaten, bleekselderij en helft van de peterselie. Strooi de rest van de peterselie over de salade en serveer bij de gehakttaartjes.

tip

variatietipIn plaats van rundergehakt kun je ook vegetarisch fijngehakt gebruiken.

Gehakttaartje met ei en spicy tomatensalade

Instructievideo - 00:45 min.