bewaar
Huevos rancheros met boerenkool en pompoen
Huevos rancheros met boerenkool en pompoen
bewaar

Huevos rancheros met boerenkool en pompoen

Huevos Rancheros? Ei met bonen en tomaat, bedoelen we daarmee. Viva la Mexico!

25 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

zwarte bonen

400 g

koelverse pompoenstukjes

850 ml

datterrini

1½ el

chipotlepeper in adobosaus in pot

200 g

magere gerookte spekreepjes

400 g

kastanjechampignon

2 tenen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

300 g

verse boerenkool

4

middelgrote eieren

Huevos Rancheros? Ei met bonen en tomaat, bedoelen we daarmee. Viva la Mexico!

Aan de slag

1

Doe de bonen in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Doe samen met de pompoen, tomaatjes en chipotlepeper in een pan en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 15 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur.

2

Snijd ondertussen de champignons in kwarten en de knoflook fijn. Voeg de champignons toe aan het spek en bak nog 5 min. Verhit ondertussen de helft van de olie in een hapjespan en bak de knoflook met de boerenkool, peper en eventueel zout al omscheppend 5 min. op middelhoog vuur. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de eieren. Verdeel de bonenstoof, champignons met spek, boerenkool en eieren over diepe borden.

combinatietipLekker met verkruimelde feta.