bewaar
Malse kip met aardappeltjes & koolrabisalade
Malse kip met aardappeltjes & koolrabisalade
bewaar

Malse kip met aardappeltjes & koolrabisalade

Vanavond doen de oven en grill(pan) het werk.

30 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

2 personen

500 g

Charlotte aardappeltjes

1 el

milde olijfolie

2 tl

gedroogde tijm

200 g

kipdijfilet

2 tl

gedroogde dragon

1

koolrabi

2

snoepkomkommers

50 ml

munt-citroendressing*

40 g

witte-kaasblokjes*

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • grillpan

Vanavond doen de oven en grill(pan) het werk.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Boen de aardappelen schoon en snijd ze in plakken van een ½ cm dik. Schep om met de olie en gedroogde tijm, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

3

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter, bestrooi de kipdijfilet met de dragon, peper en eventueel zout en gril het vlees 6 min. Keer om en gril nog 5 min.

4

Maak ondertussen de salade. Schil de koolrabi en snijd of schaaf in zo dun mogelijke plakken. Verdeel over een platte schaal. Was de komkommers, snijd in dunne plakjes en verdeel over de koolrabi. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de witte-kaasblokjes. Bestrooi met peper.

5

Serveer de salade met de kip en aardappeltjes.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.