Groen­te­bur­ger met ro­ze­ma­rijn­aard­ap­pel­tjes

Een heerlijk alternatief voor een hamburger!

(4) waardeer
hoofdgerecht Een heerlijk alternatief voor een hamburger! 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Boen de aardappelen schoon en snijd in dunne partjes. Schep om met 3/4 van het rozemarijn-zeezout en de olie. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Snijd de hamburgerbroodjes open en rooster de laatste 3 min. op een rooster onder de aardappelpartjes.
  3. Was ondertussen de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Was de tomaten en snijd in plakjes. Meng 2/3 van de salademix met de paprikablokjes en besprenkel met de dressing.
  4. Meng de augurkenblokjes met het rozemarijn-zeezout, de ketchup en de mayonaise tot een saus.
  5. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de burgers 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege en leg op elke burger een plakje kaas.
  6. Neem de aardappelpartjes en broodjes uit de oven. Beleg de onderste helften van de broodjes achtereenvolgens met de saus, de apart gehouden salademix, een burger en tomatenplakjes. Dek af met de bovenkant van de broodjes en serveer met de aardappelpartjes en salade.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 96 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.400 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 10 2018

Groenteburger met rozemarijnaardappeltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­bur­ger met ro­ze­ma­rijn­aard­ap­pel­tjes

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 1 kg Cyprus-aardappelen
  • 5¼ g rozemarijn-zeezout
  • 1 el arachideolie

Boen de aardappelen schoon en snijd in dunne partjes. Schep om met het rozemarijn-zeezout en de olie.

3
3

Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

4
4
  • 4 hamburgerbroodjes

Snijd de hamburgerbroodjes open en rooster de laatste 3 min. op een rooster onder de aardappelpartjes.

5
5
  • 2 paprika's
  • 2 tomaten

Was ondertussen de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Was de tomaten en snijd in plakjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

6
6
  • 200 g salademix
  • 60 ml frisse kruidige dressing

Meng de salademix met de paprikablokjes en besprenkel met de dressing.

7
7
  • 40 g augurkenblokjes
  • 1¾ g rozemarijn-zeezout
  • 3 el ketchup
  • 1 el mayonaise

Meng de augurkenblokjes met het rozemarijn-zeezout, de ketchup en de mayonaise tot een saus.

8
8
  • 4 groenteburgers
  • 4 plakjes cheddar

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de burgers 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege en leg op elke burger een plakje kaas.

9
9

Neem de aardappelpartjes en broodjes uit de oven.

10
10
  • 100 g salademix

Beleg de onderste helften van de broodjes achtereenvolgens met de saus, de salademix, een burger en tomatenplakjes.

11
11

Dek af met de bovenkant van de broodjes en serveer met de aardappelpartjes en salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.