Ro­ze­ma­rijn­aard­ap­pel­tjes met vic­to­ria­baars

(46) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 46

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 min. gaar. Giet af en snijd in stukken. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de aardappelen in 6-8 min. goudbruin. Bereid de tuinerwten met worteltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Dep ondertussen de victoriabaarsfilet droog met keukenpapier en bestrooi aan beide zijden met de viskruiden en peper naar smaak. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de vis 1 min. aan elke kant. Roer de mosterd door de slagroom. Draai het vuur laag en schenk de mosterdroom over de vis. Stoof de vis in 5-6 min. gaar met de deksel op de pan. Schep de rozemarijn door de aardappeltjes en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de rozemarijnaardappeltjes over 4 borden en leg de victoriabaars erbij. Breng het stoofvocht op smaak met peper en zout en schep over de vis. Serveer met de tuinerwten en worteltjes.

Tip:

Variatietip: Vervang de victoriabaarsfilet door zalm- of kabeljauw-filet (vers of diepvries).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 46-47

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.