bewaar
Dubbele cheeseburger met tomaat-ui-augurkrelish
Dubbele cheeseburger met tomaat-ui-augurkrelish
bewaar

Dubbele cheeseburger met tomaat-ui-augurkrelish

Iedereen houdt van burgers, zeker als er lekker veel knapperige groente op zit én een zelfgemaakt, zoetzuur sausje.

30 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

130 g

koelverse zongedroogde tomaatjes

1

sjalot

3 el

augurkenblokjes

8

beefburgers

4

hamburgerbroodjes

8 plakjes

cheddar

100 ml

barbecuesaus

100 g

botersla

Dit heb je nodig

  • barbecue of grillpan

  • sateprikkers

Iedereen houdt van burgers, zeker als er lekker veel knapperige groente op zit én een zelfgemaakt, zoetzuur sausje.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan.

2

Snijd voor de relish de tomaatjes fijn, snipper de sjalot en meng met de augurkenblokjes en 1 el van het augurkenzuur.

3

Gril de burgers in ca. 14 min. gaar. Keer regelmatig. Halveer de broodjes en gril op de snijkanten ca. 3 min.

4

Leg op elke burger 1 plakje kaas. Besmeer de snijkanten van de broodjes met barbecuesaus, leg op de onderste helften 1 burger en verdeel de helft van de relish en een paar blaadjes sla erover. Leg er nog een burger met kaas op en verdeel de barbecuesaus, de rest van de sla en relish erover. Dek af met de bovenkant van de broodjes en steek er een satéprikker in.

tip

bereidingstipLuie bui? Laat de relish zitten en kies ketchup!

algemeenKleine eter? Maak ’m dan lekker met 1 burger en de helft van de kaas, sla en relish.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.