Chee­se­bur­ger met cham­pig­nons & pic­ca­lil­ly­mayo

Voor de verandering serveren we de burgers eens met zoete-aardappelfrites. Net zo lekker!

(17) waardeer
hoofdgerecht Voor de verandering serveren we de burgers eens met zoete-aardappelfrites. Net zo lekker! 4 personen
3 17

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de ovenfrites over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 3/5 van de olie, peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in 25-30 min. gaar. Neem na 15 min. de bakplaat uit de oven en schep de frites om. Leg de broodjes op het ovenrooster. Bak de frites en broodjes nog 10 min. in de oven.
  2. Verhit ondertussen de grillpan en gril de burgers in ca. 14 min. gaar. Keer regelmatig. Leg de laatste minuut op elke burger 1 plakje cheddarkaas. Snipper ondertussen de sjalotten. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak de champignons 2 min. op hoog vuur. Zet het vuur laag, voeg de sjalotten toe en bak 3 min. mee.
  3. Meng ondertussen de piccalilly met de mayonaise. Haal de blaadjes sla los. Snijd de broodjes open en bestrijk 1 kant met wat piccalillymayo. Beleg elk broodje met wat sla, een burger, champignons en piccalillymayo. Dek af met de bovenkant van de broodjes. Serveer de frites en piccalillymayo erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.050 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 89 g
  • vet 56 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.320 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Cheeseburger met champignons & piccalillymayo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chee­se­bur­ger met cham­pig­nons & pic­ca­lil­ly­mayo

1
1
  • 800 g koelverse zoete aardappel ovenfrites
  • 3 el traditionele olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de ovenfrites over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie, peper en eventueel zout.

2
2

Bak in het midden van de oven in 25-30 min. gaar. Neem na 15 min. de bakplaat uit de oven en schep de frites om.

3
3
  • 4 afbakspeltbroodje

Leg de broodjes op het ovenrooster. Bak de frites en broodjes nog 10 min. in de oven.

4
4
  • 4 beefburgers
  • 4 plakjes cheddar

Verhit ondertussen de grillpan en gril de burgers in ca. 14 min. gaar. Keer regelmatig. Leg de laatste minuut op elke burger 1 plakje cheddarkaas.

5
5
  • 2 sjalotten
  • 250 g kastanjechampignons

Snipper ondertussen de sjalotten. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

6
6
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak de champignons 2 min. op hoog vuur. Zet het vuur laag, voeg de sjalotten toe en bak 3 min. mee.

7
7
  • 4 el piccalilly
  • 3 el mayonaise
  • ½ kropsla

Meng ondertussen de piccalilly met de mayonaise. Haal de blaadjes sla los. Snijd de broodjes open en bestrijk 1 kant met wat piccalillymayo.

8
8

Beleg elk broodje met wat sla, een burger, champignons en piccalillymayo. Dek af met de bovenkant van de broodjes.

9
9

Serveer de frites en piccalillymayo erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.