bewaar
Hollandse cheeseburger met zoete-aardappelfrites
Hollandse cheeseburger met zoete-aardappelfrites
bewaar

Hollandse cheeseburger met zoete-aardappelfrites

Hier wil je er toch meteen je tanden in zetten?

30 min. bereiden
25 min. oventijd
redelijk pittig
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

zoete-aardappel, pastinaak & gele biet-ovenfriet

4 el

(olijf)olie

4

Liefde & Passie speltbroodjes

4

hamburgers

4 plakjes

cheddar

2

sjalotten

250 g

kastanjechampignon

4 el

piccalilly

2 el

mayonaise

100 g

fijngesneden ijsbergsla

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • grillpan

Hier wil je er toch meteen je tanden in zetten?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olie, peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Neem na 15 min. de bakplaat uit de oven, schep de frites om en leg de broodjes naast de frites. Bak nog 10 min. in het midden van de oven.

2

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers in ca. 8 min. gaar. Keer regelmatig. Leg de laatste minuut op elke burger 1 plakje kaas.

3

Maak de sjalotten schoon en snijd fijn. Veeg met keukenpapier de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de champignons 2 min. op hoog vuur. Zet het vuur laag, voeg de sjalot toe en bak 3 min. mee.

4

Meng ondertussen de piccalilly met de mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de broodjes open en bestrijk 1 kant met wat piccalilly­mayo. Beleg elk broodje met wat sla, een burger, champignons en piccalillymayo. Dek af met de bovenkant van de broodjes. Serveer met de frites en de rest van de piccalillymayo.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.