Hol­land­se chee­se­bur­ger met zoe­te-aard­ap­pelfri­tes

Hier wil je er toch meteen je tanden in zetten?

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Hier wil je er toch meteen je tanden in zetten? 4 personen
3 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olie, peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Neem na 15 min. de bakplaat uit de oven, schep de frites om en leg de broodjes naast de frites. Bak nog 10 min. in het midden van de oven.
  2. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers in ca. 8 min. gaar. Keer regelmatig. Leg de laatste minuut op elke burger 1 plakje kaas.
  3. Maak de sjalotten schoon en snijd fijn. Veeg met keukenpapier de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de champignons 2 min. op hoog vuur. Zet het vuur laag, voeg de sjalot toe en bak 3 min. mee.
  4. Meng ondertussen de piccalilly met de mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de broodjes open en bestrijk 1 kant met wat piccalilly­mayo. Beleg elk broodje met wat sla, een burger, champignons en piccalillymayo. Dek af met de bovenkant van de broodjes. Serveer met de frites en de rest van de piccalillymayo.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 845 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 13 2017

Hollandse cheeseburger met zoete-aardappelfrites

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se chee­se­bur­ger met zoe­te-aard­ap­pelfri­tes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 600 g zoete-aardappel, pastinaak & gele biet-ovenfriet
  • 2 el (olijf)olie

Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie, peper en eventueel zout.

3
3

Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.

4
4
  • 4 Liefde & Passie speltbroodjes

Neem na 15 min. de bakplaat uit de oven, schep de frites om en leg de broodjes naast de frites.

5
5

Bak nog 10 min. in het midden van de oven.

6
6
  • 4 hamburgers

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de hamburgers in ca. 8 min. gaar. Keer regelmatig.

7
7
  • 4 plakjes cheddar

Leg de laatste minuut op elke burger 1 plakje kaas.

8
8
  • 2 sjalotten
  • 250 g kastanjechampignons

Maak de sjalotten schoon en snijd fijn. Veeg met keukenpapier de champignons schoon en snijd in plakjes.

9
9
  • 2 el (olijf)olie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons 2 min. op hoog vuur.

10
10

Zet het vuur laag, voeg de sjalot toe en bak 3 min. mee.

11
11
  • 4 el piccalilly
  • 2 el mayonaise

Meng ondertussen de piccalilly met de mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

12
12

Snijd de broodjes open en bestrijk 1 kant met wat piccalilly­mayo.

13
13
  • 100 g fijngesneden ijsbergsla

Beleg elk broodje met wat sla, een burger, champignons en piccalillymayo. Dek af met de bovenkant van de broodjes.

14
14

Serveer met de frites en de rest van de piccalillymayo.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.