Ve­ga­bur­ger met zoe­te aard­ap­pelfri­tes

Fastfood-lovers opgelet: dit burgertje is niet te versmaden!

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Fastfood-lovers opgelet: dit burgertje is niet te versmaden! 4 personen
3 1

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de zoete aardappelen met schil schoon en snijd in de lengte in dikke frieten. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met zout. Bak in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
  2. Kook ondertussen de erwten 4 min. Giet af, doe samen met de helft van de witte kaas en mierikswortel in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Verhit de rest van de olie in 2 koekenpannen en bak in één pan de burgers 5 min. Keer halverwege. Bak in de andere pan de spiegeleieren.
  3. Snijd de broodjes open en verdeel de erwtenpuree over de onderste helften. Leg er een burger en een gebakken ei op en verkruimel de rest van de kaas erover. Leg de bovenste helften erop en serveer de aardappelfrites erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Vegaburger met zoete aardappelfrites

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ga­bur­ger met zoe­te aard­ap­pelfri­tes

1
1
  • 500 g zoete aardappelen

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de zoete aardappelen met schil schoon en snijd in de lengte in dikke frieten.

2
2
  • 2 el (arachide)olie

Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met zout.

3
3

Bak in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om.

4
4
  • 300 g diepvries tuinerwten
  • 50 g witte kaas
  • 2 tl mierikswortel in pot

Kook ondertussen de erwten 4 min. Giet af, doe samen met de witte kaas en mierikswortel in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

5
5
  • 2 el (arachide)olie
  • 4 vega gegrilde hamburgers
  • 4 middelgrote eieren

Verhit de rest van de olie in 2 koekenpannen en bak in één pan de burgers 5 min. Keer halverwege. Bak in de andere pan de spiegeleieren.

6
6
  • 4 bakkersbollen licht meerzaden

Snijd de broodjes open en verdeel de erwtenpuree over de onderste helften.

7
7
  • 50 g witte kaas

Leg er een burger en een gebakken ei op en verkruimel de rest van de kaas erover. Leg de bovenste helften erop en serveer de aardappelfrites erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.