bewaar
Zuurkoolburger met gebakken ui & gruyère
Zuurkoolburger met gebakken ui & gruyère
bewaar

Zuurkoolburger met gebakken ui & gruyère

Bij zuurkool denk je misschien aan hotdogs, maar probeer het ook eens op een burger.

25 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

Greenfields beefburgers

1 el

(arachide)olie

1

jazz-appel

250 g

verse zuurkool

2 el

olijfolievinaigrette

4

bakkersbollen spelt

3 el

mierikswortel in pot

40 g

rucola

2 el

gebakken uitjes

50 g

geraspte gruyère

Bij zuurkool denk je misschien aan hotdogs, maar probeer het ook eens op een burger.

Aan de slag

1

Bestrijk de burgers met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers in 15 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Boen ondertussen de appel schoon, snijd in parten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Meng met de zuurkool en vinaigrette.

2

Snijd de broodjes open en bestrijk de onderste helften met de mierikswortel. Verdeel de rucola erover, leg op elk broodje een burger en verdeel de helft van de zuurkool erover. Bestrooi met de gebakken uitjes en gruyère en leg de bovenste broodjeshelften erop. Serveer de rest van de zuurkoolsalade erbij.

combinatietipLekker met koelverse AH Ovenfriet zoete aardappel-pastinaak-biet.

Julienne snijden

Instructievideo - 00:42 min.