Zuur­kool­bur­ger met ge­bak­ken ui & gruy­è­re

Bij zuurkool denk je misschien aan hotdogs, maar probeer het ook eens op een burger.

(3) waardeer
hoofdgerecht Bij zuurkool denk je misschien aan hotdogs, maar probeer het ook eens op een burger. 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrijk de burgers met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers in 15 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Boen ondertussen de appel schoon, snijd in parten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Meng met de zuurkool en vinaigrette.
  2. Snijd de broodjes open en bestrijk de onderste helften met de mierikswortel. Verdeel de rucola erover, leg op elk broodje een burger en verdeel de helft van de zuurkool erover. Bestrooi met de gebakken uitjes en gruyère en leg de bovenste broodjeshelften erop. Serveer de rest van de zuurkoolsalade erbij.

combinatietip:

Lekker met koelverse AH Ovenfriet zoete aardappel-pastinaak-biet.

video

Ju­li­en­ne snij­den

Instructievideo - 00:42 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.360 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Zuurkoolburger met gebakken ui & gruyère

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool­bur­ger met ge­bak­ken ui & gruy­è­re

1
1
  • 4 Greenfields beefburgers
  • 1 el (arachide)olie

Bestrijk de burgers met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers in 15 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

2
2
  • 1 jazz-appel
  • 250 g verse zuurkool
  • 2 el olijfolievinaigrette

Boen ondertussen de appel schoon, snijd in parten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Meng met de zuurkool en vinaigrette.

3
3
  • 4 bakkersbollen spelt
  • 3 el mierikswortel in pot

Snijd de broodjes open en bestrijk de onderste helften met de mierikswortel.

4
4
  • 40 g rucola

Verdeel de rucola erover, leg op elk broodje een burger en verdeel de helft van de zuurkool erover.

5
5
  • 2 el gebakken uitjes
  • 50 g geraspte gruyère

Bestrooi met de gebakken uitjes en gruyère en leg de bovenste broodjeshelften erop. Serveer de rest van de zuurkoolsalade erbij.

combinatietip:

Lekker met koelverse AH Ovenfriet zoete aardappel-pastinaak-biet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.