bewaar
Lincolnshire hotdog met appel-zuurkoolsalade
Lincolnshire hotdog met appel-zuurkoolsalade
bewaar

Lincolnshire hotdog met appel-zuurkoolsalade

Geen zuurkool erop, maar ernaast. In combinatie met de appel fris en fruitig.

25 min. bereiden
licht pittig
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

afbakbaguette

4

Lincolnshire-braadworst

4 el

traditionele olijfolie

1

jazz-appel

250 g

wijnzuurkool

300 g

gesneden spitskool

75 g

rucola

3 tl

gedroogde dragon

1 el

azijn

3 el

mayonaise

1 el

mierikswortel in pot

4 el

gebakken uitjes

20 g

verse selderij

Dit heb je nodig

  • grillpan

Geen zuurkool erop, maar ernaast. In combinatie met de appel fris en fruitig.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 210 °C. Bak de baguettes in het midden van de oven in ca. 12 min. af.

2

Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de worsten met ¼ van de olie en gril ze in 15 min. gaar. Keer regelmatig.

3

Was ondertussen de appel, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Spoel de zuurkool in een vergiet onder koud stromend water en knijp er zo veel mogelijk vocht uit.

4

Meng de zuurkool in een ruime kom met de appel, spitskool, ⅔ van de rucola en de dragon met de azijn, de rest van de olie, peper en eventueel zout.

5

Meng de mayonaise met de mierikswortel en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6

Snijd de baguettes overlangs net niet helemaal doormidden en besmeer de twee helften met de mierikswortelmayonaise. Verdeel de rest van de rucola erover. Snijd de worsten in de lengte doormidden en leg op de rucola. Bestrooi met de gebakken uitjes. Snijd de baguettes schuin in de breedte doormidden. Verdeel de hotdogs over de borden en schep de salade ernaast. Snijd de selderij fijn en strooi over de salade.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.