Provençaalse bonenschotel met frispittige dressing
Zuurkool 'anders'.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 360 g witte bonen in pot
- 500 g verse zuurkool
- 50 g ongezouten roomboter
- 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
- 2 sjalotten
- ½ el traditionele olijfolie
- 240 g Lincolnshire-braadworsten
- 2 tl mierikswortel in pot
- 85 g Griekse yoghurt
- 40 g rucola
Advertentie
Bereiden
- Doe de witte bonen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken. Doe de zuurkool in een zeef, spoel goed af onder koud stromend water en laat uitlekken. Smelt de boter in een pan en voeg de bonen, zuurkool en Provençaalse kruiden toe. Verwarm op laag vuur 15 min. met de deksel op de pan.
- Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en braad de braadworsten op hoog vuur aan, zet het vuur laag en bak de worsten in 12 min. gaar. Keer regelmatig. Voeg de laatste 5 min. de sjalot toe.
- Maak ondertussen de dressing. Meng de mierikswortel met de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Meng de rucola door het zuurkool-bonenmengsel en verdeel over diepe borden. Verdeel de worst en sjalot erover en besprenkel met de dressing.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 650 kcal
- eiwit 36 g
- koolhydraten 26 g
-
vet 41 g
waarvan verzadigd 20 g - natrium 1.920 mg
- vezels 15 g
Ook te zien in
Provençaalse bonenschotel met frispittige dressing
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Provençaalse bonenschotel met frispittige dressing
- 360 g witte bonen in pot
- 500 g verse zuurkool
Doe de witte bonen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken. Doe de zuurkool in een zeef, spoel goed af onder koud stromend water en laat uitlekken.
- 50 g ongezouten roomboter
- 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
Smelt de boter in een pan en voeg de bonen, zuurkool en Provençaalse kruiden toe. Verwarm op laag vuur 15 min. met de deksel op de pan.
- 2 sjalotten
Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd in ringen.
- ½ el traditionele olijfolie
- 240 g Lincolnshire-braadworsten
Verhit de olie in een koekenpan en braad de braadworsten op hoog vuur aan, zet het vuur laag en bak de worsten in 12 min. gaar. Keer regelmatig. Voeg de laatste 5 min. de sjalot toe.
- 2 tl mierikswortel in pot
- 85 g Griekse yoghurt
Maak ondertussen de dressing. Meng de mierikswortel met de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 40 g rucola
Meng de rucola door het zuurkool-bonenmengsel en verdeel over diepe borden. Verdeel de worst en sjalot erover en besprenkel met de dressing.