Pro­ven­çaal­se bo­nen­scho­tel met fris­pit­ti­ge dres­sing

Zuurkool 'anders'.

(5) waardeer
hoofdgerecht Zuurkool 'anders'. 2 personen
3 5

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de witte bonen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken. Doe de zuurkool in een zeef, spoel goed af onder koud stromend water en laat uitlekken. Smelt de boter in een pan en voeg de bonen, zuurkool en Provençaalse kruiden toe. Verwarm op laag vuur 15 min. met de deksel op de pan.
  2. Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en braad de braadworsten op hoog vuur aan, zet het vuur laag en bak de worsten in 12 min. gaar. Keer regelmatig. Voeg de laatste 5 min. de sjalot toe.
  3. Maak ondertussen de dressing. Meng de mierikswortel met de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Meng de rucola door het zuurkool-bonenmengsel en verdeel over diepe borden. Verdeel de worst en sjalot erover en besprenkel met de dressing.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 1.920 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 12 2017

Provençaalse bonenschotel met frispittige dressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pro­ven­çaal­se bo­nen­scho­tel met fris­pit­ti­ge dres­sing

1
1
  • 360 g witte bonen in pot
  • 500 g verse zuurkool

Doe de witte bonen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken. Doe de zuurkool in een zeef, spoel goed af onder koud stromend water en laat uitlekken.

2
2
  • 50 g ongezouten boter
  • 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden

Smelt de boter in een pan en voeg de bonen, zuurkool en Provençaalse kruiden toe. Verwarm op laag vuur 15 min. met de deksel op de pan.

3
3
  • 2 sjalotten

Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd in ringen.

4
4
  • ½ el traditionele olijfolie
  • 240 g Lincolnshire-braadworsten

Verhit de olie in een koekenpan en braad de braadworsten op hoog vuur aan, zet het vuur laag en bak de worsten in 12 min. gaar. Keer regelmatig. Voeg de laatste 5 min. de sjalot toe.

5
5
  • 2 tl mierikswortel in pot
  • 85 g Griekse yoghurt

Maak ondertussen de dressing. Meng de mierikswortel met de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 40 g rucola

Meng de rucola door het zuurkool-bonenmengsel en verdeel over diepe borden. Verdeel de worst en sjalot erover en besprenkel met de dressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.