bewaar
Hollandse biefstuk met zuurkoolsalade en bonenpuree
Hollandse biefstuk met zuurkoolsalade en bonenpuree
bewaar

Hollandse biefstuk met zuurkoolsalade en bonenpuree

Een restaurant aan huis met dit gerecht!

25 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kruimige aardappelen

500 g

verse zuurkool

25 g

verse bieslook

400 g

gesneden spitskool

6 el

traditionele olijfolie

1 el

azijn

2 tl

mosterd

80 g

blanke rozijnen

560 g

Hollandse biefstuk

720 g

witte bonen in pot

4 takjes

verse rozemarijn

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Een restaurant aan huis met dit gerecht!

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar. Spoel de zuurkool af onder koud stromend water en laat goed uitlekken in een vergiet. Snijd de bieslook fijn. Meng de zuurkool met de spitskool. Klop een dressing van de helft van de olie, de azijn en mosterd en schep met de rozijnen en bieslook door de koolsalade.

2

Bestrooi de biefstuk met peper en eventueel zout en bak in ⅔ van de rest van de olie 3 min. per kant op hoog vuur goudbruin. Laat 5 min. afgedekt rusten onder aluminiumfolie. Spoel ondertussen de bonen af onder koud stromend water.

3

Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Doe de aardappelen terug in de pan en voeg de rozemarijn en de rest van de olie toe. Stamp tot een grove puree en voeg eventueel wat kookvocht toe als de puree te droog is. Schep voorzichtig de bonen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de biefstuk met de salade en puree.

tip

Biefstuk bakken

Instructievideo - 02:37 min.