Hol­land­se bief­stuk met zuur­kool­sa­la­de en bo­nen­pu­ree

Een restaurant aan huis met dit gerecht!

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Een restaurant aan huis met dit gerecht! 2 personen
4 5

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Neem de biefstuk uit de koelkast. Breng een ruime pan water aan de kook. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Voeg zodra het water kookt de aardappelen toe en kook in 20 min. gaar.
  2. Doe de zuurkool in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de bieslook fijn. Meng de zuurkool met de spitskool. Klop een dressing van de olie, azijn en mosterd en schep met de rozijnen en bieslook door de koolsalade.
  3. Verhit de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag. Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout en bak in 3 min. per kant op hoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat 5 min. afgedekt rusten onder aluminiumfolie.
  4. Laat de bonen uitlekken en spoel af onder koud stromend water.
  5. Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Doe de aardappelen terug in de pan en voeg de rozemarijn en de olie toe. Stamp met een pureestamper tot een grove puree en voeg eventueel een beetje kookvocht toe als de puree te droog is. Schep voorzichtig de bonen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de biefstuk met de salade en puree.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Bief­stuk bak­ken

Kookles - 02:37 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 47 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 4 2017

Hollandse biefstuk met zuurkoolsalade en bonenpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se bief­stuk met zuur­kool­sa­la­de en bo­nen­pu­ree

1
1
  • 280 g Hollandse biefstuk

Neem de biefstuk uit de koelkast. Breng een ruime pan water aan de kook.

2
2
  • 200 g kruimige aardappelen

Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Voeg zodra het water kookt de aardappelen toe en kook in 20 min. gaar.

3
3
  • 250 g verse zuurkool
  • 12½ g bieslook
  • 200 g spitskool

Doe de zuurkool in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de bieslook fijn. Meng de zuurkool met de spitskool.

4
4
  • 1 el olijfolie
  • ½ el azijn
  • 1 tl mosterd
  • 40 g blanke rozijnen

Klop een dressing van de olie, de azijn en mosterd en schep met de rozijnen en bieslook door de koolsalade.

5
5
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag. Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout en bak in 3 min. per kant op hoog vuur goudbruin.

Biefstuk bakken

Instructievideo

02:37 min.

6
6

Neem uit de pan en laat 5 min. afgedekt rusten onder aluminiumfolie.

7
7
  • 360 g witte bonen

Laat de bonen uitlekken en spoel af onder koud stromend water.

8
8
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 el olijfolie

Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Doe de aardappelen terug in de pan en voeg de rozemarijn en de olie toe.

9
9

Stamp met een pureestamper tot een grove puree en voeg eventueel een beetje kookvocht toe als de puree te droog is.

10
10

Schep voorzichtig de bonen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de biefstuk met de salade en puree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.