Kro­kan­te sus­hi­bal­le­tjes ge­vuld met ge­rook­te zalm

Sushi, maar dan net even anders. Laat je verrassen!

(3) waardeer
japans borrelhapje Sushi, maar dan net even anders. Laat je verrassen! 16 stuks
5 3

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de rijstazijn in een steelpan en los het zout en de suiker erin op. Schenk het mengsel bij de nog warme rijst en schep 1 min. om. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd ondertussen de norivellen zo fijn mogelijk. Schep de helft door de afgekoelde sushirijst.
  2. Maak er met natte handen balletjes van ter grootte van een walnoot. Duw met je duim een holletje in de rijstballetjes, vul met de zalmblokjes en maak de balletjes weer dicht. Breek de eieren boven een kom en klop los met een vork. Doe de panko samen met de rest van de fijngesneden nori in een andere kom. Wentel de rijstballetjes achtereenvolgens door het ei en de panko.
  3. Verhit de olie in een pan tot 180 °C (de olie is heet genoeg als een stukje brood meteen begint te bruisen als het in de olie gaat). Frituur de sushiballetjes ca. 3 min. of tot ze licht goudbruin zijn. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat goed uitlekken op keukenpapier. Maak ondertussen de wasabimayonaise: meng de mayonaise en wasabi paste goed door elkaar. Serveer met de balletjes!

variatietip:

Je kunt de sushiballetjes ook maken met tonijn uit blik in plaats van de gerookte zalm. Net even anders, maar net zo lekker!

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1  g
  • natrium 200 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 07-08

Krokante sushiballetjes gevuld met gerookte zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kro­kan­te sus­hi­bal­le­tjes ge­vuld met ge­rook­te zalm

1
1
  • 250 g Saitaku sushi rice
  • 5 el Saitaku rijstazijn
  • 1 tl zout
  • 1 tl kristalsuiker

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de rijstazijn in een steelpan en los het zout en de suiker erin op.

2
2

Schenk het mengsel bij de nog warme rijst en schep 1 min. om. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

3
3
  • 2 Saitaku norivellen

Snijd ondertussen de norivellen zo fijn mogelijk. Schep de helft door de afgekoelde sushirijst.

4
4

Maak er met natte handen balletjes van ter grootte van een walnoot.

5
5
  • 100 g gerookte zalmblokjes

Duw met je duim een holletje in de rijstballetjes, vul ze met de zalmblokjes en maak de balletjes weer dicht.

6
6
  • 2 eieren
  • 50 g Saitaku panko

Breek de eieren boven een kom en klop los met een vork. Doe de panko samen met de rest van de fijngesneden nori in een andere kom.

7
7

Wentel de rijstballetjes achtereenvolgens door het ei en de panko.

8
8
  • 1 liter arachideolie

Verhit de olie in een pan tot 180 °C (de olie is heet genoeg als een stukje brood meteen begint te bruisen als het in de olie gaat).

9
9

Frituur de sushiballetjes ca. 3 min. of tot ze licht goudbruin zijn. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat goed uitlekken op keukenpapier.

10
10
  • 3 el Belgische mayonaise
  • 2 tl Saitaku tube wasabi paste

Maak ondertussen de wasabimayonaise: meng de mayonaise en wasabi paste goed door elkaar. Serveer met de balletjes!

variatietip:

Je kunt de sushiballetjes ook maken met tonijn uit blik in plaats van de gerookte zalm. Net even anders, maar net zo lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.