bewaar
Boerenkoolcake met worst en amandelen
Boerenkoolcake met worst en amandelen
bewaar

Boerenkoolcake met worst en amandelen

Stamppot in de vorm van een cake? Zo wordt de winter een feestje.

35 min. bereiden
35 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

10 porties

1 kg

stamppotaardappelen

300 g

boerenkool gesneden

270 g

rol vers bladerdeeg

50 ml

halfvolle melk

75 g

ongezouten amandelen

100 g

amandelmeel

2

Unox Gelderse rookworsten magnetron

3 el

mosterd

Dit heb je nodig

  • cakevorm (25 cm)

  • deegroller

  • pureestamper

Stamppot in de vorm van een cake? Zo wordt de winter een feestje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en breng ze met water en eventueel zout aan de kook. Zet het vuur laag en voeg na 20 min. de boerenkool toe. Laat 5 min. meekoken.

2

Bekleed ondertussen de cakevorm met bakpapier. Rol het bladerdeeg met de deegroller iets uit tot een lap van 30 x 40 cm. Bekleed de cakevorm met het deeg. Laat de zijkanten over de rand hangen, zodat je ze straks over de vulling kunt vouwen. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de melk toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Hak de amandelen grof. Roer samen met het amandelmeel door de stamppot. Verdeel de helft van de stamppot over de cakevorm. Leg de 2 rookworsten in het midden in de lengte achter elkaar. Snijd ze eventueel iets bij. Verdeel de rest van de stamppot erover en vouw het bladerdeeg dicht. Laat de bovenkant goed overlappen, want het deeg krimpt iets tijdens het bakken. Snijd overtollig deeg weg. Gebruik dit eventueel om de bovenkant goed af te dekken. Laat de boerenkoolcake in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar worden. Snijd de cake in plakken en serveer met de mosterd apart erbij.

tip

Boerenkoolcake met worst en amandelen

Instructievideo - 00:32 min.