Boe­ren­kool­ca­ke met worst en aman­de­len

Stamppot in de vorm van een cake? Zo wordt de winter een feestje.

  • lunch
  • 10 stuks
  • 370 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(2) waardeer
hollands lunch Stamppot in de vorm van een cake? Zo wordt de winter een feestje. 10 stuks
4 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cakevorm (25 cm)
  • deegroller
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en breng ze met water en eventueel zout aan de kook. Zet het vuur laag en voeg na 20 min. de boerenkool toe. Laat 5 min. meekoken.
  2. Bekleed ondertussen de cakevorm met bakpapier. Rol het bladerdeeg met de deegroller iets uit tot een lap van 30 x 40 cm. Bekleed de cakevorm met het deeg. Laat de zijkanten over de rand hangen, zodat je ze straks over de vulling kunt vouwen. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de melk toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Hak de amandelen grof. Roer samen met het amandelmeel door de stamppot. Verdeel de helft van de stamppot over de cakevorm. Leg de 2 rookworsten in het midden in de lengte achter elkaar. Snijd ze eventueel iets bij. Verdeel de rest van de stamppot erover en vouw het bladerdeeg dicht. Laat de bovenkant goed overlappen, want het deeg krimpt iets tijdens het bakken. Snijd overtollig deeg weg. Gebruik dit eventueel om de bovenkant goed af te dekken. Laat de boerenkoolcake in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar worden. Snijd de cake in plakken en serveer met de mosterd apart erbij.
video

Boe­ren­kool­ca­ke met worst en aman­de­len

leuk & snel - 00:32 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
februari 2018 , Receptkaart 2018 week 07-08

Boerenkoolcake met worst en amandelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­ren­kool­ca­ke met worst en aman­de­len

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 kg stamppotaardappelen
  • 300 g boerenkool gesneden

Schil de aardappelen en breng ze met water en eventueel zout aan de kook. Zet het vuur laag en voeg na 20 min. de boerenkool toe.

3
3

Laat 5 min. meekoken.

4
4
  • 270 g rollen vers bladerdeeg

Bekleed ondertussen de cakevorm met bakpapier. Rol het bladerdeeg met de deegroller iets uit tot een lap van 30 x 40 cm.

5
5

Bekleed de cakevorm met het deeg. Laat de zijkanten over de rand hangen, zodat je ze straks over de vulling kunt vouwen.

6
6
  • 50 ml halfvolle melk

Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp fijn met de pureestamper.

7
7

Voeg de melk toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 75 g ongezouten amandelen
  • 100 g amandelmeel

Hak de amandelen grof. Roer samen met het amandelmeel door de stamppot.

9
9
  • 2 Unox Gelderse rookworsten magnetron

Verdeel de helft van de stamppot over de cakevorm. Leg de rookworsten in het midden in de lengte achter elkaar. Snijd ze eventueel iets bij.

10
10

Verdeel de rest van de stamppot erover en vouw het bladerdeeg dicht. Laat de bovenkant goed overlappen, want het deeg krimpt iets tijdens het bakken.

11
11

Snijd overtollig deeg weg. Gebruik dit eventueel om de bovenkant goed af te dekken.

12
12
  • 3 el mosterd

Laat de boerenkoolcake in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar worden. Snijd de cake in plakken en serveer met de mosterd apart erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.