bewaar
Polentafriet
Polentafriet
bewaar

Polentafriet

De romige smaak van deze frieten met Parmezaanse kaas in combinatie met truffelmayonaise: is het alweer patatdag?

20 min. bereiden
1 uur wachten
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 ml

water

1

groentebouillontablet

200 g

Smaakt polenta

25 g

ongezouten roomboter

75 g

Parmezaanse kaas

1 liter

(arachide)olie

50 g

truffelmayonaise

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • schaal 24 x 30 cm

De romige smaak van deze frieten met Parmezaanse kaas in combinatie met truffelmayonaise: is het alweer patatdag?

Aan de slag

1

Breng het water met het bouillontablet aan de kook. Voeg als het water kookt al roerend de polenta toe. Zet het vuur laag en roer 5 min. tot de polenta is ingedikt. Zet het vuur uit. Voeg de boter toe en rasp de Parmezaanse kaas erboven. Roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Bekleed de schaal met bakpapier en schep de polenta erin. Laat 1 uur afkoelen. Neem de polenta uit de schaal en snijd de plak in frieten. Verhit de olie in een (steel)pan tot 180° C. Bak de frietjes in porties van ca. 10 stuks in 8 min. goudbruin in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de frietjes op een mooie schaal met de truffelmayonaise er apart erbij.

Polentafriet

Instructievideo - 00:29 min.