Per­fect ge­bak­ken aard­ap­pe­len met tar­taar en wit­lofsala­de

De perfect gebakken aardappel? Die maak je dus zo.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De perfect gebakken aardappel? Die maak je dus zo. 4 personen
4 1

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in schijfjes. Kook ze in 10 min. gaar. Giet af, laat uitdampen en iets afkoelen. Verhit de boter in 2 koekenpannen. Bak de aardappelschijfjes met eventueel zout in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om.
  2. Bestrooi ondertussen de tartaartjes met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de tartaartjes in 6-8 min. rosé. Keer halverwege.
  3. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in dunne repen. Snijd de peren in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Snijd de gorgonzola in blokjes. Meng in een schaal de witlof, peer en kaas. Hak de pecannoten grof en verdeel samen met de cranberry’s over de salade. Besprenkel met de cremaceto classico, peper en eventueel zout. Serveer de salade bij de gebakken tartaartjes en aardappelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Perfect gebakken aardappelen met tartaar en witlofsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Per­fect ge­bak­ken aard­ap­pe­len met tar­taar en wit­lofsala­de

1
1
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in schijfjes. Kook ze in 10 min. gaar. Giet af, laat uitdampen en iets afkoelen.

2
2
  • 30 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in 2 koekenpannen. Bak de aardappelschijfjes met eventueel zout in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om.

3
3
  • 4 rundertartaartjes

Bestrooi ondertussen de tartaartjes met peper en eventueel zout.

4
4
  • 30 g ongezouten roomboter

Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de tartaartjes in 6-8 min. rosé. Keer halverwege.

5
5
  • 500 g stronken witlof

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in dunne repen.

6
6
  • 2 eetrijpe peren
  • 75 g gorgonzola

Snijd de peren in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Snijd de gorgonzola in blokjes.

7
7
  • 60 g ongebrande pecannoten
  • 50 g cranberry's

Meng in een schaal de witlof, peer en kaas. Hak de pecannoten grof en verdeel samen met de cranberry’s over de salade.

8
8
  • 2 el cremaceto classico

Besprenkel met de cremaceto classico, peper en eventueel zout. Serveer de salade bij de gebakken tartaartjes en aardappelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.