bewaar
Steak de boeuf en witlofsalade met peer en blauwe kaas
Steak de boeuf en witlofsalade met peer en blauwe kaas
bewaar

Steak de boeuf en witlofsalade met peer en blauwe kaas

Jij bent de chef aan huis!

25 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappelen

80 g

ongezouten roomboter

4

rundersteaks de boeuf

4 stronken

witlof

2

Qtee-peren

70 g

blauwe kaas-blokjes

50 g

walnoten

100 g

gedroogde cranberry's

2 el

balsamicoazijn

40 g

honing

Jij bent de chef aan huis!

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in schijfjes van een ½ cm dik. Kook met eventueel zout in 5 min. gaar. Giet af, laat uitdampen en iets afkoelen.

2

Verhit de helft van de boter in 2 koekenpannen en bak de aardappelschijfjes in de koekenpan in ca. 20 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep af en toe om. Bestrooi ondertussen de steaks de boeuf met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de boter in een hapjespan en bak het vlees in 6-8 min. rosé. Keer halverwege.

3

Snijd de onderkant van de stronken witlof. Snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in dunne repen. Snijd de ongeschilde peren in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne partjes.

4

Meng in een schaal de witlof, peer en kaasblokjes. Hak de walnoten grof en verdeel samen met de cranberry’s over de salade. Meng de balsamicoazijn met de honing en peper tot een dressing en verdeel over de salade. Serveer de salade bij de gebakken steaks de boeuf en aardappelen.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.