Steak de boeuf met pu­ree en cham­pig­nons

Een traditionele maaltijd, maar dan met een twist

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een traditionele maaltijd, maar dan met een twist 4 personen
5 2

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • aluminiumfolie
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Voeg, als het water kookt, toe aan de pan en kook ze in 20 min. gaar.
  2. Verhit 1/3 van de boter in een koekenpan en bak de steaks de boeuf in 8-10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  3. Verhit ondertussen 1/3 van de boter in de hapjespan en bak de boerensoepgroente 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Veeg ondertussen de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Haal de steaks de boeuf uit de pan, leg op een bord en houd warm onder aluminiumfolie. Bak de champignons in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur.
  5. Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Voeg de rest van de boter, de melk, Parmezaanse kaas en 75 ml kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Verdeel de puree over de borden en serveer de groente en steaks erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 47 2017

Steak de boeuf met puree en champignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steak de boeuf met pu­ree en cham­pig­nons

1
1
  • 1 kg iets kruimige aardappel

Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Voeg, als het water kookt, toe aan de pan en kook ze in 20 min. gaar.

2
2
  • 20 g ongezouten boter
  • 4 rundersteaks de boeuf

Verhit de boter in een koekenpan en bak de steaks de boeuf in 8-10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

3
3
  • 20 g ongezouten boter
  • 350 g verse boerensoepgroente

Verhit ondertussen de boter in de hapjespan en bak de boerensoepgroente 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 400 g kastanjechampignons

Veeg ondertussen de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.

5
5

Haal de steaks de boeuf uit de pan, leg op een bord en houd warm onder aluminiumfolie. Bak de champignons in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur.

6
6

Giet de aardappelen af, maar vang 75 ml kookvocht (per 4 personen) op.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

7
7
  • 20 g ongezouten boter
  • 50 ml halfvolle melk
  • 40 g Parmigiano Reggiano

Voeg de boter, de melk, Parmezaanse kaas en het kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree.

8
8

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Verdeel de puree over de borden en serveer de groente en steaks erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.