Steak de boeuf met een fris­se len­te­pu­ree en groen­ten

De steak de boeuf die vanavond op het menu staat, krijgt nog meer smaak door de Italiaanse kruiden.

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De steak de boeuf die vanavond op het menu staat, krijgt nog meer smaak door de Italiaanse kruiden. 4 personen
3 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook in 20 min. gaar.
  2. Was de appel, snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees. Bestrooi de steaks de boeuf met de Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de steaks de boeuf in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege.
  3. Maak ondertussen de ui schoon en snipper. Verhit de boter in de hapjespan en voeg de ui, snijbonen en het water toe. Laat op laag vuur 5 min. stoven. Snijd ondertussen de spinazie grof, voeg toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree en meng de hüttenkäse, het appelrasp en eventueel wat kookvocht erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verdeel de puree over de borden en serveer de groente en steaks erbij. Garneer met de tuinkers.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 14 2017

Steak de boeuf met een frisse lentepuree en groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steak de boeuf met een fris­se len­te­pu­ree en groen­ten

1
1
  • 1 kg iets kruimige aardappel

Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook in 20 min. gaar.

2
2
  • 1 jazz-appel

Was de appel, snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees.

3
3
  • 4 rundersteaks de boeuf
  • 3 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Bestrooi de steaks de boeuf met de Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout.

4
4
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de steaks de boeuf in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege.

5
5
  • 1 ui
  • 25 g ongezouten boter
  • 200 g verse snijbonen
  • 50 ml water

Maak ondertussen de ui schoon en snipper. Verhit de boter in de hapjespan en voeg de ui, snijbonen en het water toe.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

6
6
  • 400 g verse spinazie

Laat op laag vuur 5 min. stoven. Snijd ondertussen de spinazie grof, voeg toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op.

8
8
  • 200 g koelverse hüttenkäse kaas

Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree en meng de hüttenkäse, het appelrasp en eventueel wat kookvocht erdoor.

9
9

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 1 bakje tuinkers

Verdeel de puree over de borden en serveer de groente en steaks erbij. Garneer met de tuinkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.