bewaar
Biefstuk bearnaise met frites en witlofsalade
Biefstuk bearnaise met frites en witlofsalade
bewaar

Biefstuk bearnaise met frites en witlofsalade

Een biefstukgerecht dat nog geen 3 euro per persoon kost? Dat kan! En het is nog heerlijk ook.

15 min. bereiden
40 min. oventijd
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

diepvries friet

4

stronken witlof

2

Conference peren

4

biefstukken

1 el

ongezouten roomboter

10 g

verse peterselie

3 el

olijfolie frisse citroen

100 g

geitenkaas schijfjes

4 el

bearnaisesaus

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Een biefstukgerecht dat nog geen 3 euro per persoon kost? Dat kan! En het is nog heerlijk ook.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220ºC. Bak de frites op een met bakpapier beklede bakplaat in 40 min. goudgeel en knapperig. Schep regelmatig om.

2

Halveer ondertussen de stronken witlof in de lengte en snijd de harde kern eruit. Snijd de blaadjes in reepjes. Snijd de ongeschilde peren in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes.

3

Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit een koekenpan op hoog vuur. Voeg de boter toe en wacht tot het schuim verdwijnt. Bak de biefstukken in 4 min. rosé. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat op een bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten.

4

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng in een ruime schaal de witlof en peer met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de peterselie. Serveer met de biefstuk, frites en bearnaisesaus.

tip

Biefstuk bakken

Instructievideo - 02:37 min.