bewaar
Kurkuma latte (golden milk)
Kurkuma latte (golden milk)
bewaar

Kurkuma latte (golden milk)

Hartverwarmend lekker drankje met een prachtige, goudgele kleur.

15 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

2 personen

400 ml

amandelmelk

1 tl

gemalen kurkuma (koenjit)

½ tl

gemalen kaneel

¼ tl

vers gemalen zwarte peper

1 tl

kokosolie

1 el

ahornsiroop

Dit heb je nodig

  • garde

Hartverwarmend lekker drankje met een prachtige, goudgele kleur.

Aan de slag

Breng de amandelmelk, met de kurkuma, kaneel en zwarte peper in een steelpan tegen de kook aan. Laat ca. 10 min. op laag vuur trekken (het drankje mag niet koken). Zet het vuur uit en roer met een garde de kokosolie en ahornsiroop erdoor. Schenk de kurkuma latte door een kleine, fijne zeef over in de glazen en serveer direct.

variatietipVoor een iced kurkuma latte: laat het mengsel iets afkoelen en schud 30 sec. in een cocktailshaker met ijsblokjes

variatietipLaat voor de variatie wat plakjes verse gember 10 min. meetrekken.

bereidingstipHoe langer je de melk verwarmt, hoe intenser de smaken worden.