Au­ber­gi­ne­bur­gers met hum­mus

Deze burger moet het niet alleen van zijn looks, maar ook zeker van zijn smaak hebben.

(1) waardeer
lunch Deze burger moet het niet alleen van zijn looks, maar ook zeker van zijn smaak hebben. 4 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergines in ronde plakken van 1 cm dik. Bestrijk ze met de olijfolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en grill de plakken aubergine in ca. 10 min. gaar.
  2. Snijd de feta in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de speltbollen doormidden en bestrijk beide helften met een eetlepel hummus. Leg op de onderste helft van het broodje een blaadje sla en een paar plakken aubergine. Leg daarop ¼ deel van de feta en daarop weer plakjes aubergine. Eindig met een blaadje sla. Doe dan de bovenkant erop.
video

Bur­ger van au­ber­gi­ne met hum­mus

leuk & snel - 00:21 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 7  g
  • natrium 680 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
januari 2018

Aubergineburgers met hummus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Au­ber­gi­ne­bur­gers met hum­mus

1
1
  • 2 aubergines
  • 2 el traditionele olijfolie

Snijd de aubergines in ronde plakken van 1 cm dik. Bestrijk ze met de olijfolie en bestrooi met peper en eventueel zout.

2
2

Verhit de grillpan en grill de plakken aubergine in ca. 10 min. gaar.

3
3
  • 100 g feta

Snijd de feta in zo dun mogelijke plakjes.

4
4
  • 4 speltbollen
  • 8 el hummus rode biet

Snijd de speltbollen doormidden en bestrijk beide helften met een eetlepel hummus.

5
5
  • 8 blaadjes Little Gem sla

Leg op de onderste helft van het broodje een blaadje sla en een paar plakken aubergine.

6
6

Leg daarop ¼ deel van de feta en daarop weer plakjes aubergine. Eindig met een blaadje sla. Doe dan de bovenkant erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.