bewaar
Frisse caesar salad
Frisse caesar salad
bewaar

Frisse caesar salad

20 min. bereiden
65waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 sneetjes

oud witbrood

1 teen

knoflook

4 el

traditionele olijfolie

46 g

ansjovisfilets in olie in blik

4 el

mayonaise

1 el

citroensap

2 kropjes

Little Gem sla

100 g

Grana Padano kaasflakes

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Snijd de korsten van het brood en snijd vervolgens in kleine blokjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de broodblokjes al omscheppend op middelhoog vuur goudbruin. Bak, als de blokjes bijna helemaal bruin zijn, de helft van de knoflook mee. Breng op smaak met peper en zout en laat ze uitlekken op keukenpapier.

2

Laat de ansjovis uitlekken en snijd de helft van de ansjovis fijn. Maak een dressing door de rest van de knoflook, de fijngesneden ansjovis, mayonaise en het citroensap in een slakom door elkaar te kloppen. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Scheur de blaadjes little gem in kleine stukken.

3

Schep de sla om met de dressing en de helft van de kaas (zorg ervoor dat elk stukje little gem met een laagje dressing is bedekt). Strooi de rest van de kaas en de gebakken broodblokjes over de salade en leg de hele ansjovissen erop.