Ro­de­kool­wraps

Wát een plaatjes, deze wraps van rodekool met een vulling van quinoa, noten en rozijnen.

(0) waardeer
aziatisch bijgerecht Wát een plaatjes, deze wraps van rodekool met een vulling van quinoa, noten en rozijnen. 10 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Trek voor 10 stuks de buitenste 5 bladeren van de rodekool. De rest van de kool heb je niet nodig. Halveer de bladeren en snijd de harde stukken nerf en loshangende stukjes eraf. Dompel ze 15 seconden onder in een ruime pan kokend water. Dompel ze vervolgens in een schaal koud water. Laat goed uitlekken.
  2. Meng de harissa met de olie. Hak de helft van de munt en de helft van de peterselie fijn. Rasp de gele schil van de citroen. Hak de noten grof. Roer de harissa-olie, groene kruiden, citroenrasp, noten, rozijnen en de yoghurt door de quinoa bulgur. Vul de rodekoolbladen met de quinoa. Rol ze dicht vanaf de dikste kant. Garneer met de rest van de takjes kruiden.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
januari 2018

Rodekoolwraps

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­kool­wraps

1
1
  • 1 rodekool

Trek voor 10 stuks de buitenste 5 bladeren van de rodekool. De rest van de kool heb je niet nodig.

2
2

Halveer de bladeren en snijd de harde stukken nerf en loshangende stukjes eraf.

3
3

Dompel ze 15 seconden onder in een ruime pan kokend water. Dompel ze vervolgens in een schaal koud water. Laat goed uitlekken.

4
4
  • 3 tl harissa
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 7½ g verse munt
  • 7½ g verse platte peterselie
  • 1 citroen

Meng de harissa met de olie. Hak de helft van de munt en de helft van de peterselie fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.

5
5
  • 75 g gezouten pecannoten
  • 50 g blanke rozijnen
  • 4 el Turkse yoghurt
  • 250 g koelverse gekookte quinoa-bulgurmix

Hak de noten grof. Roer de harissa-olie, groene kruiden, citroenrasp, noten, rozijnen en de yoghurt door de quinoa bulgur.

6
6
  • 7½ g verse munt
  • 7½ g verse platte peterselie

Vul de rodekoolbladen met de quinoa. Rol ze dicht vanaf de dikste kant. Garneer met de rest van de takjes kruiden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.