Chi­li-boe­ren­kool­stoof met worst

Dat is wat anders dan de stamppot.

(3) waardeer
hoofdgerecht Dat is wat anders dan de stamppot. 4 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de worsten in plakjes van 11⁄2 cm en halveer de krieltjes. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de worst rondom goudbruin. Bestrooi royaal met de chilimix.
  2. Voeg de krieltjes en pompoen toe en bak even mee. Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed door. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 20 min. zachtjes stoven zonder deksel.
  3. Voeg de boerenkool in delen toe en stoof 5 min. mee. Snijd ondertussen de selderij fijn en verkruimel de feta.
  4. Breng op smaak met chilimix, schep in de diepe borden en bestrooi met de feta en de selderij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 51-52

Chili-boerenkoolstoof met worst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­li-boe­ren­kool­stoof met worst

1
1
  • 4 runderbraadworsten
  • 500 g krielaardappelen
  • 2 el (olijf)olie

Snijd de worsten in plakjes van 11⁄2 cm en halveer de krieltjes. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de worst rondom goudbruin.

2
2
  • 1 tl chilimix

Bestrooi royaal met de chilimix.

3
3
  • 400 g koelverse pompoenstukjes
  • 1 blik tomatenblokjes

Voeg de krieltjes en pompoen toe en bak even mee. Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed door.

4
4

Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 20 min. zachtjes stoven zonder deksel.

5
5
  • 300 g boerenkool gesneden
  • ½ zakje verse selderij
  • 150 g feta

Voeg de boerenkool in delen toe en stoof 5 min. mee. Snijd ondertussen de selderij fijn en verkruimel de feta.

6
6

Breng op smaak met chilimix, schep in de diepe borden en bestrooi met de feta en de selderij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.