bewaar
Traybake met worst, krieltjes, peen en dilledressing
Traybake met worst, krieltjes, peen en dilledressing
bewaar

Traybake met worst, krieltjes, peen en dilledressing

AVG'tje in traybake-vorm! Je mengt de worst, krieltjes en peen met de kruiden en schuift de ovenschaal 30 minuten de oven in.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

winterpeen

2

rode uien

1 kg

vastkokende kriel in de schil

2

runderbraadworsten

1 tl

venkelzaad

6 el

extra vierge olijfolie

10 g

verse dille

1 el

milde mosterd

1 el

wittewijnazijn

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpeen en halveer in de lengte. Snijd de helften in de lengte in repen van 1 cm. Snijd de uien in halve ringen. Halveer de grote krieltjes. Snijd de braadworsten in 4 stukken.

2

Meng de groenten met de krieltjes, worst, het venkelzaad, ⅓ van de olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 30 min. in de oven. Schep halverwege om.

3

Snijd ondertussen de dille fijn. Meng de dille met de mosterd, azijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Serveer de traybake met de dressing.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Traybake met worst, krieltjes, peen en dilledressing

AVG'tje in traybake-vorm! Je mengt de worst, krieltjes en peen met de kruiden en schuift de ovenschaal 30 minuten de oven in.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig