Rijkgevulde Chinese tomatensoep
Een volledige maaltijd en supersnel klaar.
Ingrediënten
4 personen
92 g
basis voor tomatensoep
1.5 l
water
200 g
verse sugarsnaps
1 el
gembersiroop
100 g
roerbakmie
400 g
spitskolen
4
middelgrote eieren
½ el
traditionele olijfolie
2
bosuien
125 g
taugé
Aan de slag
Doe de basis voor tomatensoep met het water in een grote soeppan. Breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de sugarsnaps en de gembersiroop toe en laat 3 min. op laag vuur zachtjes koken. Voeg de mie toe en kook 2 min. Voeg de laatste minuut de spitskool toe. Roer regelmatig.
Klop ondertussen de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan, schenk het eimengsel erbij en roer door. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen. Neem de omelet uit de pan, rol op en snijd in dunne reepjes. Snijd de bosui in ringetjes. Verdeel de mie uit de soep in kommen en schenk de soep erover. Verdeel de omelet, bosui en taugé erover.
Rijkgevulde Chinese tomatensoep
Een volledige maaltijd en supersnel klaar.

hoofdgerecht
4 personen
355 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de basis voor tomatensoep met het water in een grote soeppan. Breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de sugarsnaps en de gembersiroop toe en laat 3 min. op laag vuur zachtjes koken. Voeg de mie toe en kook 2 min. Voeg de laatste minuut de spitskool toe. Roer regelmatig.
Klop ondertussen de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan, schenk het eimengsel erbij en roer door. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen. Neem de omelet uit de pan, rol op en snijd in dunne reepjes. Snijd de bosui in ringetjes. Verdeel de mie uit de soep in kommen en schenk de soep erover. Verdeel de omelet, bosui en taugé erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)92 g basis voor tomatensoep
1½ l water
200 g verse sugarsnaps
1 el gembersiroop
100 g roerbakmie
400 g spitskolen
4 middelgrote eieren
½ el traditionele olijfolie
2 bosuien
125 g taugé