Rijk­ge­vul­de Chi­ne­se to­ma­ten­soep

Een volledige maaltijd en supersnel klaar.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een volledige maaltijd en supersnel klaar. 4 personen
0

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de basis voor tomatensoep met het water in een grote soeppan. Breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de sugarsnaps en de gembersiroop toe en laat 3 min. op laag vuur zachtjes koken. Voeg de mie toe en kook 2 min. Voeg de laatste minuut de spitskool toe. Roer regelmatig.
  2. Klop ondertussen de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de omelet uit de pan, rol op en snijd in dunne reepjes. Snijd de bosui in ringetjes. Verhit de olie in een koekenpan, schenk het eimengsel erbij en roer door. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen. Verdeel de mie uit de soep in kommen en schenk de soep erover. Verdeel de omelet, bosui en taugé erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.440 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 49-50

Rijkgevulde Chinese tomatensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijk­ge­vul­de Chi­ne­se to­ma­ten­soep

1
1
  • 92 g basis voor tomatensoep
  • 1½ liter water

Doe de basis voor tomatensoep met het water in een grote soeppan. Breng op hoog vuur aan de kook.

2
2
  • 200 g sugarsnaps
  • 1 el gembersiroop

Draai het vuur laag, voeg de sugarsnaps en de gembersiroop toe en laat 3 min. op laag vuur zachtjes koken.

3
3
  • 100 g roerbakmie
  • 400 g spitskolen

Voeg de mie toe en kook 2 min. Voeg de laatste minuut de spitskool toe. Roer regelmatig.

4
4
  • 4 eieren

Klop ondertussen de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • ½ el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan, schenk het eimengsel erbij en roer door. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.

6
6
  • 2 bosuien

Neem de omelet uit de pan, rol op en snijd in dunne reepjes. Snijd de bosui in ringetjes.

7
7
  • 125 g taugé

Verdeel de mie uit de soep in kommen en schenk de soep erover. Verdeel de omelet, bosui en taugé erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.