Ho­me­ma­de naan­brood met trio van hum­mus

Met je zelfgemaakte naanbrood imponeer je echt je gasten.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Met je zelfgemaakte naanbrood imponeer je echt je gasten. 6 personen
5 1

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meng in een grote kom de bloem, olie, yoghurt, gist, het zout, de suiker en bakpoeder. Verwarm de melk tot lauwwarm en meng met een vork door het bloemmengsel. Kneed het deeg 5 min. met de hand. Laat het deeg afgedekt minimaal 1 uur rijzen op een warme plaats. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken. Maak van elk stuk een balletje en rol op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 12 x 20 cm. Verhit een koekenpan op halfhoog vuur. Leg hierin een deeglap en bak hem 2 min. per kant. Er moeten bellen ontstaan en het deeg moet bruin kleuren. Herhaal met de rest van het deeg. Serveer het brood met de 3 soorten hummus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
December 2017

Homemade naanbrood met trio van hummus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ho­me­ma­de naan­brood met trio van hum­mus

1
1
  • 300 g pizzabloem
  • 1 el (zonnebloem)olie
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 3½ g gedroogde gist
  • 1 tl zout
  • 1 tl suiker
  • ½ tl bakpoeder

Meng in een grote kom de bloem, olie, yoghurt, gist, het zout, de suiker en bakpoeder.

2
2
  • 125 ml volle melk

Verwarm de melk tot lauwwarm en meng met een vork door het bloemmengsel.

3
3

Kneed het deeg 5 min. met de hand. Laat het deeg afgedekt minimaal 1 uur rijzen op een warme plaats.

4
4

Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken. Maak van elk stuk een balletje en rol op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 12 x 20 cm.

5
5

Verhit een koekenpan op halfhoog vuur. Leg hierin een deeglap en bak hem 2 min. per kant. Er moeten bellen ontstaan en het deeg moet bruin kleuren. Herhaal met de rest van het deeg.

6
6
  • 200 g avocadohummus
  • 200 g gegrilde groentehummus
  • 200 g dadelhummus

Serveer het brood met de 3 soorten hummus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.