Duo vij­gen­rol met aman­de­len en abri­ko­zen of cho­co­la

Luxe borrelen met kerst? Maak dan zelf deze vijgenrol met abrikozen en chocolade.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Luxe borrelen met kerst? Maak dan zelf deze vijgenrol met abrikozen en chocolade. 2 stuks
5 1

Ingrediënten

2 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de vijgen in stukjes. Maal de vijgen, Chinese five spice, honing en het water in de keukenmachine fijn, totdat er een stevig deeg ontstaat. Hak de amandelen grof en de abrikozen en chocola fijn. Meng de amandelen door het vijgenmengsel en verdeel vervolgens in 2 helften. Meng de abrikozen door de helft van het vijgenmengsel en de chocola door de andere helft. Kneed met vochtige handen beide mengsels tot een samenhangend geheel en maak er 2 rollen van met een ∅ van 4 cm. Rol in vershoudfolie en zet min. 8 uur in de koelkast. Snijd in plakken en serveer bijv. bij een kaasplankje met een glaasje port of rode wijn.

variatietip:

Ook lekker met 20 g gedroogde cranberry’s of 20 g gehakte pistachenoten in plaats van de gewelde abrikozen of de chocola.

bewaartip:

Je kunt de vijgenrol 2 weken in de koelkast bewaren.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 102 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in
December 2017

Duo vijgenrol met amandelen en abrikozen of chocola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Duo vij­gen­rol met aman­de­len en abri­ko­zen of cho­co­la

1
1
  • 250 g gedroogde vijgen
  • 1 tl Chinese 5 spice
  • 1 el honing
  • 1 el water

Snijd de vijgen in stukjes. Maal de vijgen, Chinese five spice, honing en het water in de keukenmachine fijn, totdat er een stevig deeg ontstaat.

2
2
  • 75 g blanke amandelen
  • 4 gewelde abrikozen zonder pit
  • 20 g extra pure chocolade 72%

Hak de amandelen grof en de abrikozen en chocola fijn.

3
3

Meng de amandelen door het vijgenmengsel en verdeel vervolgens in 2 helften.

4
4

Meng de abrikozen door de helft van het vijgenmengsel en de chocola door de andere helft.

5
5

Kneed met vochtige handen beide mengsels tot een samenhangend geheel en maak er 2 rollen van met een ∅ van 4 cm.

6
6

Rol in vershoudfolie en zet min. 8 uur in de koelkast.

7
7

Snijd in plakken en serveer bijv. bij een kaasplankje met een glaasje port of rode wijn.

variatietip:

Ook lekker met 20 g gedroogde cranberry’s of 20 g gehakte pistachenoten in plaats van de gewelde abrikozen of de chocola.

bewaartip:

Je kunt de vijgenrol 2 weken in de koelkast bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.