bewaar
Bietenbeignets
Bietenbeignets
bewaar

Bietenbeignets

Appelflappen? Nee, bietenbeignets om het jaar mee af te sluiten.

30 min. bereiden
1 uur oventijd
1waarderingen

Ingrediënten

20 porties

250 g

bloem

7 g

gedroogde gist

½ tl

kristalsuiker

½ tl

zout

75 ml

halfvolle melk

1

middelgroot ei

100 ml

kriekbier

5 takjes

verse tijm

1

citroen

100 g

halloumi kaas

1 el

bietenpoeder

1 liter

arachideolie

400 g

babybietjes milde azijn

Dit heb je nodig

  • handmixer

  • vershoudfolie

  • keukenthermometer

Appelflappen? Nee, bietenbeignets om het jaar mee af te sluiten.

Aan de slag

1

Meng de bloem met de gist, suiker, zout en royaal peper in de keukenmachine. Verwarm de melk tot heet, maar niet kokend. Voeg al kloppend in de keukenmachine met deeghaken of met de handmixer met deeghaken het ei, de melk en het bier toe.

2

Ris de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de gele schil van de citroen. Rasp de halloumi grof. Voeg de tijm, het citroenrasp, de halloumi en bietenpoeder toe aan het deeg. Laat het deeg afgedekt met vershoudfolie op een warme plaats 1 uur rijzen.

3

Verhit de olie in een hoge pan of frituurpan tot 180 °C. Meng de babybietjes door het beslag, zorg dat er aan alle kanten van de bietjes beslag zit. Laat de bietjes met behulp van twee lepels een voor een in de hete olie zakken. Bak ze in ca. 3 min. in delen gaar en goudbruin. Keer ze halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.