Bie­ten­beig­nets

Appelflappen? Nee, bietenbeignets om het jaar mee af te sluiten.

  • borrelhapje
  • 20 stuks
  • 130 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur oventijd
(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Appelflappen? Nee, bietenbeignets om het jaar mee af te sluiten. 20 stuks
0

Ingrediënten

Keukenspullen
  • handmixer
  • vershoudfolie
  • keukenthermometer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de bloem met de gist, suiker, zout en royaal peper in de keukenmachine. Verwarm de melk tot heet, maar niet kokend. Voeg al kloppend in de keukenmachine met deeghaken of met de handmixer met deeghaken het ei, de melk en het bier toe.
  2. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de gele schil van de citroen. Rasp de halloumi grof. Voeg de tijm, het citroenrasp, de halloumi en bietenpoeder toe aan het deeg. Laat het deeg afgedekt met vershoudfolie op een warme plaats 1 uur rijzen.
  3. Verhit de olie in een hoge pan of frituurpan tot 180 °C. Meng de babybietjes door het beslag, zorg dat er aan alle kanten van de bietjes beslag zit. Laat de bietjes met behulp van twee lepels een voor een in de hete olie zakken. Bak ze in ca. 3 min. in delen gaar en goudbruin. Keer ze halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 130 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
December 2017

Bietenbeignets

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­ten­beig­nets

1
1
  • 250 g bloem
  • 7 g gedroogde gist
  • ½ tl suiker
  • ½ tl zout

Meng de bloem met de gist, suiker, zout en royaal peper in de keukenmachine.

2
2
  • 75 ml melk

Verwarm de melk tot heet, maar niet kokend.

3
3
  • 1 ei
  • 100 ml kriekbier

Voeg al kloppend in de keukenmachine met deeghaken of met de handmixer met deeghaken het ei, de melk en het bier toe.

4
4
  • 5 takjes tijm
  • 1 citroen

Ris de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de gele schil van de citroen.

5
5
  • 100 g halloumi
  • 1 el bietenpoeder

Rasp de halloumi grof. Voeg de tijm, het citroenrasp, de halloumi en bietenpoeder toe aan het deeg.

6
6

Laat het deeg afgedekt met vershoudfolie op een warme plaats 1 uur rijzen.

7
7
  • 1 liter arachideolie
  • 400 g babybietjes milde azijn

Verhit de olie in een hoge pan of frituurpan tot 180 °C. Meng de babybietjes door het beslag, zorg dat er aan alle kanten van de bietjes beslag zit.

8
8

Laat de bietjes met behulp van twee lepels een voor een in de hete olie zakken.

9
9

Bak ze in ca. 3 min. in delen gaar en goudbruin. Keer ze halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.