Blau­we-bes­sen­crum­ble

Kerstdesserts hoeven helemaal niet moeilijk te zijn, ze zeggen niet voor niets vaak 'less is more'.

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Kerstdesserts hoeven helemaal niet moeilijk te zijn, ze zeggen niet voor niets vaak 'less is more'. 4 personen
5 5

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • zakje met zippsluiting
  • 4 kleine ovenschaaltjes Ø 10 cm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schep de blauwe bessen en jam door elkaar. Doe de koekjes in het zakje en vermaal met iets stevigs (bijvoorbeeld een deegroller) tot kruim. Hak de noten grof en schep door de koekkruim (crumble).
  3. Verdeel het blauwe-bessenmengsel en de crumble over de ovenschaaltjes en bak in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin. Neem uit de oven en serveer elk met 1 el crème fraîche.

serveertip:

Deze crumble is ook heerlijk als je ’m niet afbakt. Serveer dan in een klein weckpotje of op een schoteltje.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Blauwe-bessencrumble

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Blau­we-bes­sen­crum­ble

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 250 g blauwe bessen
  • 4 el bosvruchtenjam
  • 60 g roombotercitroendopjes

Schep de blauwe bessen en jam door elkaar. Doe de koekjes in het zakje en vermaal met iets stevigs (bijvoorbeeld een deegroller) tot kruim.

3
3
  • 50 g ongebrande notenmix

Hak de noten grof en schep door de koekkruim (crumble).

4
4

Verdeel het blauwe-bessenmengsel en de crumble over de ovenschaaltjes en bak in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin.

5
5
  • 4 el crème fraîche

Neem uit de oven en serveer elk met 1 el crème fraîche.

serveertip:

Deze crumble is ook heerlijk als je ’m niet afbakt. Serveer dan in een klein weckpotje of op een schoteltje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.