bewaar
Kleurrijke crudités
Kleurrijke crudités
bewaar

Kleurrijke crudités

Crudités zou je heel simpel kunnen vertalen als borrelplank, maar met kerst mag het nét even wat chiquer.

16 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

8 porties

200 g

aspergebroccoli

150 g

verse haricots verts

200 g

babybietjes

200 g

radijs

150 g

snoeppaprika

200 g

koelvers bloemkoolroosje

2

Adora-tomaten

1

limoen

2

avocado's

2 el

guacamolekruiden

200 g

hummus

90 g

koelverse pestospread

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • tapasprikkers

Crudités zou je heel simpel kunnen vertalen als borrelplank, maar met kerst mag het nét even wat chiquer.

Aan de slag

1

Breng een pan water met eventueel zout aan de kook. Halveer de dikkere aspergebroccoli in de lengte en kook ze samen met de haricots verts 4 min. Giet af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

2

Halveer ondertussen de bietjes en doe in een schaal. Maak de radijsjes schoon, maar laat 2 cm van het loof zitten. Halveer de paprika’s in de lengte, laat de steelaanzet zitten en verwijder de zaadlijsten. Snijd grotere bloemkoolroosjes kleiner. Snijd de tomaten in partjes.

3

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Schep het vruchtvlees in een hoge beker. Voeg 1 el limoensap, 1 tl limoenrasp, de guacamolekruiden en 2 el water toe en breng op smaak met peper en zout. Pureer met een staafmixer tot een guacamoledip.

4

Verdeel de groenten over borden of een grote plank. Serveer met alle dips en tapasprikkers voor bij de bietjes en tomatenpartjes. Besprenkel de tomaten met wat van de pestospread.

combinatietipOok lekker bij je borrelplank: zalmfilet americain met kapperappeltjes en flatbread.

variatietipBabybietjes zijn alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt de babybietjes ook vervangen door een halve bak gekookte bietjes (500 g), die je schilt en in stukjes snijdt.