Ren­dang met snij­bo­nen en bas­ma­ti­rijst

Eén van de populairste gerechten ter wereld: rendang. Als je het stoofgerecht proeft, weet je waarom!

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht Eén van de populairste gerechten ter wereld: rendang. Als je het stoofgerecht proeft, weet je waarom! 4 personen
5 9

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Doe als het water kookt de rijst in één pan, breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar. Draai het vuur uit, giet af en laat staan tot gebruik.
  2. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Maak de ui schoon en snipper heel fijn.
  3. Doe het gehakt met de gesnipperde ui, het ei, wat peper en een mespunt zout in een kom. Kneed goed door en vorm er ca. 24 balletjes van ter grootte van een walnoot.
  4. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de kruidenmix rendang, knoflook en gember 2 min. op laag vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak 4 min. rondom bruin. Voeg de kokosmelk en 100 ml water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. stoven met de deksel op de pan.
  5. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd ze in schuine stukken van 2 cm. Voeg deze, als het water kookt, toe aan de andere pan en kook in 6 min. beetgaar. Giet af.
  6. Verdeel de rijst, rendang en snijbonen in componenten over diepe borden en garneer de snijbonen met de seroendeng.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 49 2017

Rendang met snijbonen en basmatirijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ren­dang met snij­bo­nen en bas­ma­ti­rijst

1
1
  • 300 g basmatirijst

Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Doe als het water kookt de rijst in één pan, breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar.

2
2

Draai het vuur uit, giet af en laat staan tot gebruik.

3
3
  • 4 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui

Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Maak de ui schoon en snipper heel fijn.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

4
4
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei

Doe het gehakt met de gesnipperde ui, het ei, wat peper en een mespunt zout in een kom.

5
5

Kneed goed door en vorm er ca. 24 balletjes van ter grootte van een walnoot.

6
6
  • 1 el (arachide)olie
  • 100 g verse kruidenmix rendang

Verhit de olie in de hapjespan en fruit de kruidenmix rendang, knoflook en gember 2 min. op laag vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak 4 min. rondom bruin.

7
7
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 ml water

Voeg de kokosmelk en het water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. stoven met de deksel op de pan.

8
8
  • 800 g ongesneden snijbonen

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd ze in schuine stukken van 2 cm.

9
9

Voeg deze, als het water kookt, toe aan de andere pan en kook in 6 min. beetgaar. Giet af.

10
10
  • 2 el seroendeng

Verdeel de rijst, rendang en snijbonen in componenten over diepe borden en garneer de snijbonen met de seroendeng.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.