Herfst­sa­la­de met zoe­te aard­ap­pel

Salade alleen lekker in de zomer? Niet als je 'm vult met herfstgroenten.

(39) waardeer
hoofdgerecht Salade alleen lekker in de zomer? Niet als je 'm vult met herfstgroenten. 4 personen
4 39

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd met schil in stukken van 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek op middelhoog vuur in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat ondertussen de zilveruitjes uitlekken en doe in een steelpan. Voeg de balsamicoazijn en appelstroop toe en breng aan de kook. Laat al roerend 1 min. zachtjes koken. Schaaf de Parmezaanse kaas met een kaasschaaf. Meng de veldsla met de zoete aardappel, spek, balsamico-uitjes, kaas en pecannoten en verdeel over een grote schaal.

combinatietip:

Je kunt voor een verrassende zoetzure bite de gewone zilveruitjes ook vervangen door uitjes met appelstroop en balsamico (pot 350 ml, Jonnie & Oos). Als je ’m in de schappen van jouw Albert Heijn-winkel ziet staan, kies dan vooral deze!

combinatietip:

Lekker met meergranenstokbrood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Herfstsalade met zoete aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Herfst­sa­la­de met zoe­te aard­ap­pel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 750 g zoete aardappelen

Boen de aardappelen schoon en snijd met schil in stukken van 2 cm.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

4
4

Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.

5
5
  • 100 g ontbijtspek

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek op middelhoog vuur in 5 min. krokant.

6
6

Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

7
7
  • 320 g zilveruitjes

Laat ondertussen de zilveruitjes uitlekken en doe in een steelpan.

8
8
  • 1½ el balsamicoazijn
  • 1 el appelstroop

Voeg de balsamicoazijn en appelstroop toe en breng aan de kook. Laat al roerend 1 min. zachtjes koken.

9
9
  • 50 g Parmigiano Reggiano

Schaaf de Parmezaanse kaas met een kaasschaaf.

10
10
  • 75 g veldsla
  • 70 g ongezouten pecannoten

Meng de veldsla met de zoete aardappel, spek, balsamico-uitjes, kaas en pecannoten en verdeel over een grote schaal.

combinatietip:

Je kunt voor een verrassende zoetzure bite de gewone zilveruitjes ook vervangen door uitjes met appelstroop en balsamico (pot 350 ml, Jonnie & Oos). Als je ’m in de schappen van jouw Albert Heijn-winkel ziet staan, kies dan vooral deze!

combinatietip:

Lekker met meergranenstokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.