Pak­soi, ge­pof­te pom­poen & peen van Den­nis Huw­aë

Een culinair kunstwerk kun je dit bijgerecht met de 3 p's wel noemen.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 190 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 1 uur oventijd
(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Een culinair kunstwerk kun je dit bijgerecht met de 3 p's wel noemen. 4 personen
5 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Besprenkel de knoflook met zout en de olie en wikkel in aluminiumfolie. Wikkel de flespompoen (ongeschild) in aluminiumfolie en leg met de knoflook en de winterpeen (ongeschild) op een met bakpapier beklede bakplaat. Pof in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar. Controleer regelmatig op gaarheid. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Doe de pompoen in een steelpan en roer met een garde op laag vuur los. Breng op smaak met (witte) peper, zout en de olijfolie. Neem de pan van het vuur en roer de Griekse yoghurt en de gemalen komijn door.
  2. Snijd de winterpeen in stukken van 7 cm en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in 20 reepjes van een ½ cm x een ½ cm x 7 cm. Doe de gepofte knoflook met de bouillon in een hapjespan en houd warm op laag vuur. Snijd de onderkant van de paksoi en was de groente. Snijd het blad van de stelen. Snijd de stelen in 16 stukjes van een ½ cm x een ½ cm x 7 cm. Haal de paksoibladeren een voor een, aan beide kanten, door de kippenbouillon en laat uitlekken op keukenpapier. Doe hetzelfde met de stelen. Halveer de paksoibladeren in de breedte. Leg 1 stukje paksoisteel horizontaal op 1 blad paksoi aan de onderkant van het blad en rol van je af op tot een rolletje. Maak er zo nog 15.

combinatietip:

Dit bijgerecht past perfect bij de gebakken eendenborst met groene-peperjus. Dat recept vind je ook op ah.nl/allerhande.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Paksoi, gepofte pompoen & peen van Dennis Huwaë

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pak­soi, ge­pof­te pom­poen & peen van Den­nis Huw­aë

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl arachideolie

Besprenkel de knoflook met zout en de olie en wikkel in aluminiumfolie.

3
3
  • 400 g flespompoenen
  • 400 g winterpeen

Wikkel de flespompoen (ongeschild) in aluminiumfolie en leg met de knoflook en de winterpeen (ongeschild) op een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4

Pof in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar. Controleer regelmatig op gaarheid. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

5
5
  • 3 el traditionele olijfolie

Doe de pompoen in een steelpan en roer met een garde op laag vuur los. Breng op smaak met (witte) peper, zout en de olijfolie.

6
6
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 mespunt gemalen komijn

Neem de pan van het vuur en roer de Griekse yoghurt en de gemalen komijn door.

7
7

Snijd de winterpeen in stukken van 7 cm en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in 20 reepjes van een ½ cm x een ½ cm x 7 cm.

8
8
  • 150 g kippenbouillon in pot

Doe de gepofte knoflook met de bouillon in een hapjespan en houd warm op laag vuur.

9
9
  • 1 struik paksoi

Snijd de onderkant van de paksoi en was de groente. Snijd het blad van de stelen.

10
10

Snijd de stelen in 16 stukjes van een ½ cm x een ½ cm x 7 cm.

11
11

Haal 8 paksoibladeren een voor een, aan beide kanten, door de kippenbouillon en laat uitlekken op keukenpapier.

12
12

Doe hetzelfde met de stelen.

13
13

Halveer de paksoibladeren in de breedte. Leg 1 stukje paksoisteel horizontaal op 1 blad paksoi aan de onderkant van het blad en rol van je af op tot een rolletje. Maak er zo nog 15.

combinatietip:

Dit bijgerecht past perfect bij de gebakken eendenborst met groene-peperjus. Dat recept vind je ook op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.