bewaar
Paksoi, gepofte pompoen & peen van Dennis Huwaë
Paksoi, gepofte pompoen & peen van Dennis Huwaë
bewaar

Paksoi, gepofte pompoen & peen van Dennis Huwaë

Een culinair kunstwerk kun je dit bijgerecht met de 3 p's wel noemen.

15 min. bereiden
1 uur oventijd
30 min. wachten
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teen

knoflook

1 tl

arachideolie

400 g

flespompoen

400 g

winterpeen

3 el

traditionele olijfolie

2 el

Griekse yoghurt

1 mespunt

gemalen komijn

150 g

kippenbouillon in pot

1 struik

paksoi

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Een culinair kunstwerk kun je dit bijgerecht met de 3 p's wel noemen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Besprenkel de knoflook met zout en de olie en wikkel in aluminiumfolie. Wikkel de flespompoen (ongeschild) in aluminiumfolie en leg met de knoflook en de winterpeen (ongeschild) op een met bakpapier beklede bakplaat. Pof in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar. Controleer regelmatig op gaarheid. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Doe de pompoen in een steelpan en roer met een garde op laag vuur los. Breng op smaak met (witte) peper, zout en de olijfolie. Neem de pan van het vuur en roer de Griekse yoghurt en de gemalen komijn door.

2

Snijd de winterpeen in stukken van 7 cm en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in 20 reepjes van een ½ cm x een ½ cm x 7 cm. Doe de gepofte knoflook met de bouillon in een hapjespan en houd warm op laag vuur. Snijd de onderkant van de paksoi en was de groente. Snijd het blad van de stelen. Snijd de stelen in 16 stukjes van een ½ cm x een ½ cm x 7 cm. Haal de paksoibladeren een voor een, aan beide kanten, door de kippenbouillon en laat uitlekken op keukenpapier. Doe hetzelfde met de stelen. Halveer de paksoibladeren in de breedte. Leg 1 stukje paksoisteel horizontaal op 1 blad paksoi aan de onderkant van het blad en rol van je af op tot een rolletje. Maak er zo nog 15.

combinatietipDit bijgerecht past perfect bij de gebakken eendenborst met groene-peperjus. Dat recept vind je ook op ah.nl/allerhande.