Brood met een snel­le ma­kreel­pa­té

Geroosterd brood met makreel, wat wil je nog meer?

(1) waardeer
lunch Geroosterd brood met makreel, wat wil je nog meer? 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Laat de makreelfilets uitlekken. Doe 2 tl citroenrasp, 1 el citroensap, de makreelfilets en de zuivelspread in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een grove paté. Verhit de olie in een grote koekenpan en rooster de sneetjes brood in 5 min. goudbruin en knapperig. Keer halverwege. Snijd ondertussen de bieslook grof. Beleg de sneetjes brood rijkelijk met de botersla. Verdeel de makreelpaté erover. Garneer met de bieslook.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 1 g
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 43-44

Brood met een snelle makreelpaté

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood met een snel­le ma­kreel­pa­té

1
1
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

2
2
  • 250 g makreelfilets in zonnebloemolie

Laat de makreelfilets uitlekken.

3
3
  • 200 g zuivelspread naturel

Doe 2 tl citroenrasp, 1 el citroensap, de makreelfilets en de zuivelspread in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een grove paté.

4
4
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 4 sneetjes Vloerbroden wit

Verhit de olie in een grote koekenpan en rooster de sneetjes brood in 5 min. goudbruin en knapperig.

5
5
  • 12½ g verse bieslook

Keer halverwege. Snijd ondertussen de bieslook grof.

6
6
  • 100 g botersla

Beleg de sneetjes brood rijkelijk met de botersla. Verdeel de makreelpaté erover. Garneer met de bieslook.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.