Kro­kan­te tor­til­la met ma­kreel en ru­co­la-ven­kel­sa­la­de

Het lijkt bijna wel een pizza, dit lunchgerecht met makreel en rucola.

(0) waardeer
lunch Het lijkt bijna wel een pizza, dit lunchgerecht met makreel en rucola. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • 2 bakplaten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd elke wrap in vieren. Leg de stukken op 2 met bakpapier beklede bakplaten en bestrijk met de helft van de olie. Bak in het midden van de oven in ca. 6 min. krokant.
  2. Verwijder ondertussen de onderkant en de uitstekende stelen van de venkel en snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de bieslook fijn. Meng de venkel met de rest van de olie, het citroenrasp, een ½ el citroensap (bij 4 personen), de bieslook, kappertjes en rucola. Breng op smaak met peper.
  3. Bestrijk de krokante tortillakwarten met de zuivelspread en verdeel de salade erover. Laat de makreelfilets uitlekken en verdeel in stukken over de salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 23-24

Krokante tortilla met makreel en rucola-venkelsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kro­kan­te tor­til­la met ma­kreel en ru­co­la-ven­kel­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 4 tortillawraps
  • 1 el traditionele olijfolie

Snijd elke wrap in vieren. Leg de stukken op 2 met bakpapier beklede bakplaten en bestrijk met de olie.

3
3

Bak in het midden van de oven in ca. 6 min. krokant.

4
4
  • 1 venkelknol

Verwijder ondertussen de onderkant en de uitstekende stelen van de venkel en snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes.

5
5
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

6
6
  • 12½ g verse bieslook
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 2 el kappertjes
  • 37½ g rucola

Snijd de bieslook fijn. Meng de venkel met de olie, het citroenrasp, een ½ el citroensap (bij 4 personen), de bieslook, kappertjes en rucola. Breng op smaak met peper.

7
7
  • 150 g zuivelspread naturel

Bestrijk de krokante tortillakwarten met de zuivelspread en verdeel de salade erover.

8
8
  • 250 g Princes makreelfilets in water

Laat de makreelfilets uitlekken en verdeel in stukken over de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.