Ge­hakt­bal­le­tjes in sa­té­saus met groen­ten en rijst

Saté anders: met gehaktballetjes!

(0) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Saté anders: met gehaktballetjes! 4 personen

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui fijn en snijd de broccoli in roosjes. Verhit de olie in een pan. Haal de gesnipperde ui door de bloem en frituur ca. 10 min. op middelhoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Kook ondertussen de sperziebonen in water met eventueel zout in 8 min. gaar. Voeg na 4 min. de broccoli toe. Doe ondertussen de gehaktballetjes in een steelpan en verwarm op middelhoog vuur. Laat de saus niet koken. Verdeel de rijst, groenten en gehaktballetjes met saus over de borden. Verdeel de knapperige uitjes erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 6  g
  • natrium 760 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Mini magazine DOE MAAR LEKKER DUURZAAM

Gehaktballetjes in satésaus met groenten en rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­bal­le­tjes in sa­té­saus met groen­ten en rijst

1
1
  • 300 g zilvervliesrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 uien
  • 360 g broccoli

Snipper de ui fijn en snijd de broccoli in roosjes.

3
3
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 el tarwebloem

Verhit de olie in een pan. Haal de gesnipperde ui door de bloem en frituur ca. 10 min. op middelhoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier.

4
4
  • 450 g verse sperziebonen

Kook ondertussen de sperziebonen in water met eventueel zout in 8 min. gaar. Voeg na 4 min. de broccoli toe.

5
5
  • 400 g gehaktballetjes in pittige satésaus

Doe ondertussen de gehaktballetjes in een steelpan en verwarm op middelhoog vuur. Laat de saus niet koken.

6
6

Verdeel de rijst, groenten en gehaktballetjes met saus over de borden. Verdeel de knapperige uitjes erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.