Witlofschuitjes met zalm en mayo
Zalm, witlof en frisse appel: deze hapjes moet je gewoon eens proberen.
75 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1
2
½
1 el
3 takjes
3 el
150 g
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2017 week 41-42 - 2017 week 41-42
Kook het ei in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en prak fijn. Snijd ondertussen de onderkant van de stronkjes witlof en haal de blaadjes los. Leg van elke stronk 8 blaadjes als schuitjes op een grote platte schaal. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Schep om met het citroensap. Haal de blaadjes van de takjes dragon en snijd 2/3 fijn. Meng dit door de mayonaise. Verdeel eerst de appel en zalm en dan de mayonaise en het ei over de witlofschuitjes. Garneer met de rest van de dragon.
- bereidingstipCheck de instructievideo op ah.nl/allerhande/julienne en zie hoe je de snijtechniek onder de knie krijgt.
Witlofschuitjes met zalm en mayo
Zalm, witlof en frisse appel: deze hapjes moet je gewoon eens proberen.

8 personen
75 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook het ei in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en prak fijn. Snijd ondertussen de onderkant van de stronkjes witlof en haal de blaadjes los. Leg van elke stronk 8 blaadjes als schuitjes op een grote platte schaal. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Schep om met het citroensap. Haal de blaadjes van de takjes dragon en snijd 2/3 fijn. Meng dit door de mayonaise. Verdeel eerst de appel en zalm en dan de mayonaise en het ei over de witlofschuitjes. Garneer met de rest van de dragon.
bereidingstip:Check de instructievideo op ah.nl/allerhande/julienne en zie hoe je de snijtechniek onder de knie krijgt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
1 middelgroot ei
2 stronken witlof
½ Junami-appel
1 el citroensap
3 takjes verse dragon
3 el halfvolle mayonaise
150 g zalm saladeflakes naturel




