Wit­lof­schuit­jes met zalm en mayo

Zalm, witlof en frisse appel: deze hapjes moet je gewoon eens proberen.

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Zalm, witlof en frisse appel: deze hapjes moet je gewoon eens proberen. 8 personen
5 2

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook het ei in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en prak fijn. Snijd ondertussen de onderkant van de stronkjes witlof en haal de blaadjes los. Leg van elke stronk 8 blaadjes als schuitjes op een grote platte schaal. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Schep om met het citroensap. Haal de blaadjes van de takjes dragon en snijd 2/3 fijn. Meng dit door de mayonaise. Verdeel eerst de appel en zalm en dan de mayonaise en het ei over de witlofschuitjes. Garneer met de rest van de dragon.

bereidingstip:

Check de instructievideo op ah.nl/allerhande/julienne en zie hoe je de snijtechniek onder de knie krijgt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 41-42

Witlofschuitjes met zalm en mayo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­lof­schuit­jes met zalm en mayo

1
1
  • 1 middelgroot ei

Kook het ei in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en prak fijn.

2
2
  • 2 stronken witlof

Snijd ondertussen de onderkant van de stronkjes witlof en haal de blaadjes los. Leg per stronkje 8 blaadjes als schuitjes op een grote platte schaal.

3
3
  • ½ Junami-appel
  • 1 el citroensap

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Schep om met het citroensap.

4
4
  • 2 takjes verse dragon
  • 3 el halfvolle mayonaise

Haal de blaadjes van de takjes dragon en snijd fijn. Meng dit door de mayonaise.

5
5
  • 1 takje verse dragon
  • 150 g zalm saladeflakes naturel

Verdeel eerst de appel en zalm en dan de mayonaise en het ei over de witlofschuitjes. Garneer met de rest van de dragon.

bereidingstip:

Check de instructievideo op ah.nl/allerhande/julienne en zie hoe je de snijtechniek onder de knie krijgt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.