bewaar
Vegan rendang met spitskool en paddenstoelen
Vegan rendang met spitskool en paddenstoelen
bewaar

Vegan rendang met spitskool en paddenstoelen

Wist je dat je Indonesische rendang ook zonder vlees kunt maken? Groot voordeel: het is véél sneller klaar.

25 min. bereiden
40 min. wachten
licht pittig
171waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

sjalotten

2 tenen

knoflook

4 cm

verse gember

1 el

sambal oelek

75 g

gezouten cashewnoten

2 tl

kurkuma

½ tl

gemalen komijn

1 tl

gemalen koriander*

2 el

arachideolie

400 ml

kokosmelk

50 g

kokoscream

1½

groentebouillontablet

2 stengels

koelverse sereh citroengras

1

limoen

1

verse spitskool

300 g

paddenstoelenmelange

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Wist je dat je Indonesische rendang ook zonder vlees kunt maken? Groot voordeel: het is véél sneller klaar.

Aan de slag

1

Pel de sjalotjes, snijd ze in stukken en doe ze in de keukenmachine. Pel de tenen knoflook en voeg ook toe. Schil de gember, snijd in stukjes en doe ook in de keukenmachine samen met de sambal oelek, cashewnoten, kurkuma, komijn en koriander. Maal tot een gladde boemboe. Dit duurt 2-3 min.

2

Verhit de olie in een braadpan en bak de boemboe 3 min. op laag vuur. Voeg de kokosmelk en kokoscrème toe en verkruimel de bouillontabletten erboven. Snijd de stengels sereh een paar keer in de lengte in en leg in de saus. Snijd met een dunschiller of scherp mesje zo dun mogelijk een paar grote stukken van de groene schil van de limoen en leg ook in de saus. Laat de rendangsaus een half uur zachtjes koken zonder deksel op de pan. Roer regelmatig. Haal de limoenschillen en de sereh uit de saus.

3

Snijd ondertussen de spitskool in kwarten, snijd de harde kern eruit en snijd de kool in repen. Snijd of scheur de grotere paddenstoelen uit de melange in stukken. Verhit de olie in een wok en roerbak de kool en paddenstoelen 5 min. Voeg dan toe aan de rendangsaus en laat nog 10 min. zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Snijd de geschilde limoen in partjes en serveer erbij.

combinatietipLekker met rijst en gebakken uitjes.