Ba­sis­re­cept pan­nen­koe­ken­be­slag

Pannenkoeken blijven een feest, hoe jong of oud je ook bent.

  • bijgerecht
  • 8 stuks
  • 205 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(18) waardeer
bijgerecht Pannenkoeken blijven een feest, hoe jong of oud je ook bent. 8 stuks
4 18

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef de bloem met het zout boven een grote beslagkom. Voeg de eieren en de helft van de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Schenk de rest van de melk erbij en klop opnieuw glad. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag 30 min. staan. Verhit een klontje boter in een koekenpan van 20 cm doorsnee en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is.
  2. Laat de pannenkoek 2 min. op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van het beslag. Houd de pannenkoeken warm onder een deksel of een bord tot al het beslag gebruikt is.

combinatietip:

Je kunt een snufje kaneel toevoegen aan het beslag.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Oktober 2017

Basisrecept pannenkoekenbeslag

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­sis­re­cept pan­nen­koe­ken­be­slag

1
1
  • 300 g tarwebloem
  • 1 tl zout
  • 2 middelgrote eieren
  • 250 ml halfvolle melk

Zeef de bloem met het zout boven een grote beslagkom. Voeg de eieren en de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag.

2
2
  • 250 ml halfvolle melk

Schenk de rest van de melk erbij en klop opnieuw glad. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag 30 min. staan.

3
3
  • 30 g ongezouten boter

Verhit een klontje boter in een koekenpan van 20 cm doorsnee en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is.

4
4

Laat de pannenkoek 2 min. op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin.

5
5

Draai de pannenkoek om en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van het beslag.

6
6

Houd de pannenkoeken warm onder een deksel of een bord tot al het beslag gebruikt is.

combinatietip:

Je kunt een snufje kaneel toevoegen aan het beslag.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.