Ge­vul­de ui­en

Gevulde paprika's kennen we wel, maar gevulde uien? Echt heel lekker, op z'n Italiaans bijvoorbeeld.

(6) waardeer
hoofdgerecht Gevulde paprika's kennen we wel, maar gevulde uien? Echt heel lekker, op z'n Italiaans bijvoorbeeld. 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ronde ovenschaal (Ø 26 cm)
  • keukenmachine
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Pel de uien en snijd ze van bovenaf tot 1 cm boven de onderkant kruislings in. Vet de ovenschaal in. Zet de uien rechtop in de ovenschaal en bak ca. 20 min. in de oven.
  2. Haal ondertussen de blaadjes van de rozemarijn, tijm en oregano en doe samen met de salie in de kom van de keukenmachine. Snijd de ciabattina in stukken en maal met de kruiden tot kruim. Rasp de kaas en meng met ⅔ van de olie door het kruim.
  3. Duw het broodkruim tussen de laagjes van de uien. Leg de aardappeltjes op een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de rest van de olie. Schuif in de oven, zet de schaal gevulde uien op een rooster erboven en bak alles in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Wissel halverwege de bakplaat en het rooster om.
  4. Neem de bakplaat en ovenschaal uit de oven, schep de waterkers door de aardappeltjes en besprenkel met de yoghurtdressing. Serveer direct.

variatietip:

In plaats van verse Italiaanse kruiden kun je ook de gedroogde variant gebruiken.

variatietip:

De witte ui kun je vervangen door gele ui.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde uien

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de ui­en

1
1
  • 4 rode uien
  • 4 witte uien

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Pel de uien en snijd ze van bovenaf tot 1 cm boven de onderkant kruislings in.

2
2
  • 1 el traditionele olijfolie

Vet de ovenschaal in. Zet de uien rechtop in de ovenschaal en bak ca. 20 min. in de oven.

3
3
  • 20 g koelverse Italiaanse kruidenmix

Haal ondertussen de blaadjes van de rozemarijn, tijm en oregano en doe samen met de salie in de kom van de keukenmachine.

4
4
  • 1 verse ciabatta
  • 75 g Pecorino Romano
  • 4 el traditionele olijfolie

Snijd de ciabattina in stukken en maal met de kruiden tot kruim. Rasp de kaas en meng met de olie door het kruim.

5
5
  • 900 g Provençaalse aardappelpartjes met schil
  • 2 el traditionele olijfolie

Duw het broodkruim tussen de laagjes van de uien. Leg de aardappeltjes op een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de rest van de olie.

6
6

Schuif in de oven, zet de schaal gevulde uien op een rooster erboven en bak alles in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

7
7

Wissel halverwege de bakplaat en het rooster om.

8
8
  • 75 g waterkers
  • 75 ml yoghurt-bieslookdressing

Neem de bakplaat en ovenschaal uit de oven, schep de waterkers door de aardappeltjes en besprenkel met de yoghurtdressing. Serveer direct.

variatietip:

In plaats van verse Italiaanse kruiden kun je ook de gedroogde variant gebruiken.

variatietip:

De witte ui kun je vervangen door gele ui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.