bewaar
Italiaanse rollade met tomaatjes en uien
Italiaanse rollade met tomaatjes en uien
bewaar

Italiaanse rollade met tomaatjes en uien

Kruidig gemarineerd en uit de oven: een heerlijk mediterraan vleesgerecht dat het wachten waard is

20 min. bereiden
55 min. oventijd
158waarderingen

Ingrediënten

4 personen

20 g

verse Italiaanse kruiden

1 tl

zeezout

2 tl

zwarte peper

8 el

traditionele olijfolie

450 g

varkensrollade

2 tenen

knoflook

5

uien

500 g

romaatjes

200 g

penne

125 g

crème fraîche

100 g

Pecorino Romano

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Kruidig gemarineerd en uit de oven: een heerlijk mediterraan vleesgerecht dat het wachten waard is

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de blaadjes van de Italiaanse kruiden fijn en meng met het zout, de peper en olie tot een marinade. Bestrijk de rollade rondom met 2/3 van de marinade en leg de rollade in het midden van de ovenschaal.

2

Kneus de ongepelde tenen knoflook met de platte kant van een mes en leg ze bij de rollade. Snijd elke ui in 4 parten en verdeel rond de rollade. Leg de romaatjes ertussen en besprenkel met de rest van de marinade. Bak de rollade ca. 55 min. in het midden van de oven. Keer elke 10 min.

3

Haal de ovenschaal uit de oven en leg de rollade op een bord. Dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

4

Duw de knoflook uit de velletjes en plet met de helft van de romaatjes in de ovenschaal met een spatel. Schraap de aanbaksels los van de bodem van de ovenschaal. Voeg de crème fraîche toe en roer tot een saus. Giet de pasta af en meng door de saus.

5

Snijd de rollade in plakken. Verdeel de pasta over de borden en leg de rollade erop. Leg de achtergehouden romaatjes erop en schaaf de Pecorino Romano erover.

Rollade braden

Instructievideo - 04:52 min.