Mexi­caan­se ta­co's met fris­se to­ma­ten­sal­sa

Vanavond is het taco-time! Lekker én makkelijk, want iedereen vult zijn eigen taco.

(2) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Vanavond is het taco-time! Lekker én makkelijk, want iedereen vult zijn eigen taco. 4 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • fijne rasp
  • grove rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Rasp de tomaten met de grove rasp. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil met de fijne rasp en pers de vrucht uit. Schep het limoenrasp en 1 el limoensap door de geraspte tomaat en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Meng de varkensreepjes met de varkensrubkruiden. Verhit de olie in een koekenpan en bak de varkensreepjes in 4 min. op hoog vuur gaar. Schep regelmatig om.
  4. Verwarm ondertussen de tacoschelpen ca. 5 min. in de oven. Doe de zwarte bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Laat de ananasschijven uitlekken en snijd in in stukjes.
  5. Verdeel de taco’s samen met het vlees, de zwarte bonen, ananas, spitskool, crème fraîche en tomatensalsa over schaaltjes en zet op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen taco’s vullen.

Tip:

*Varkensrubkruiden zijn niet verkrijgbaar bij Albert Heijn. Je kunt in plaats daarvan Euroma Mexicaanse taco kruiden gebruiken.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 38 2017

Mexicaanse taco's met frisse tomatensalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se ta­co's met fris­se to­ma­ten­sal­sa

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 tomaten
  • 1 limoen

Rasp de tomaten met de grove rasp. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil met de fijne rasp en pers de vrucht uit.

3
3

Schep het limoenrasp en 1 el limoensap door de geraspte tomaat en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 10 g varkensrubkruiden*
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 400 g magere varkensreepjes

Meng de varkensreepjes met de varkensrubkruiden. Verhit de olie in een koekenpan en bak de varkensreepjes in 4 min. op hoog vuur gaar. Schep regelmatig om.

5
5
  • 12 tacoschelpen
  • 400 g zwarte bonen

Verwarm ondertussen de tacoschelpen ca. 5 min. in de oven. Doe de zwarte bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

6
6
  • 425 g ananasschijven op sap

Laat de ananasschijven uitlekken en snijd in in stukjes.

7
7
  • 200 g spitskool
  • 125 ml crème fraîche light

Verdeel de taco’s samen met het vlees, de zwarte bonen, ananas, spitskool, crème fraîche en tomatensalsa over schaaltjes en zet op tafel.

8
8

Zo kan iedereen zijn eigen taco’s vullen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.