Cour­get­te­soep met prei & to­ma­ten­sal­sa

De tomatensalsa geeft de courgettesoep net dat extra beetje pit mee.

(4) waardeer
hoofdgerecht De tomatensalsa geeft de courgettesoep net dat extra beetje pit mee. 2 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was en snijd de prei in ringen. Doe de prei, het halve bouillontablet, het water en de saus in een (soep)pan. Breng aan de kook en laat 12 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan.
  2. Maak ondertussen de salsa. Snijd de tomaat in blokjes van een ½ cm en snipper de ui fijn. Snijd de jalapeñoplakjes fijn. Rasp de groene schil van de limoen, halveer en pers een helft uit. Meng de tomaat, ui, jalapeño, het limoenrasp en 2 el –sap tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Verdeel de soep in kommen en schep de salsa erop.

combinatietip:

Lekker met nacho chips

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Augustus 2017

Courgettesoep met prei & tomatensalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te­soep met prei & to­ma­ten­sal­sa

1
1
  • 2 dunne preien
  • ½ groentebouillontablet
  • 250 ml water
  • 1 fles AH basis groentesaus courgette-doperwten

Was en snijd de prei in ringen. Doe de prei, het halve bouillontablet, het water en de saus in een (soep)pan.

2
2

Breng aan de kook en laat 12 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan.

3
3
  • 1 tomaat
  • ½ kleine rode ui
  • ½ el jalapeñoplakjes in pot

Maak ondertussen de salsa. Snijd de tomaat in blokjes van een ½ cm en snipper de ui fijn. Snijd de jalapeñoplakjes fijn.

4
4
  • ½ limoen

Rasp de groene schil van de limoen, halveer en pers een helft uit. Meng de tomaat, ui, jalapeño, het limoenrasp en 2 el –sap tot een salsa.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Verdeel de soep in kommen en schep de salsa erop.

combinatietip:

Lekker met nacho chips

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.