Mexi­caan­se chi­mi­chan­ga's met ge­rook­te pa­pri­ka

Eerst vullen, dan bakken in de oven. Een van Mexico's favorieten gerechten.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Eerst vullen, dan bakken in de oven. Een van Mexico's favorieten gerechten. 8 personen
4 3

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de cheddar en snijd de peterselie fijn. Meng de crème fraîche met de paprikapoeder en verdeel over de gordita’s. Verdeel vervolgens de cheddar, kipreepjes en peterselie erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Vouw de buitenkant van de gordita’s naar binnen en rol op. Leg ze met de vouwrand naar onderen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de olie. Bak de chimichanga’s in ca. 15 min. goudbruin.
  3. Snijd ondertussen de tomaten in heel kleine blokjes. Verdeel de chimichanga’s over een schaal en serveer de guacamole en tomatenblokjes in schaaltjes erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 33-34

Mexicaanse chimichanga's met gerookte paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se chi­mi­chan­ga's met ge­rook­te pa­pri­ka

1
1
  • 75 g cheddar aan stuk
  • 7½ g verse platte peterselie

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de cheddar en snijd de peterselie fijn.

2
2
  • 125 g crème fraîche
  • 1 tl La Chinata gerookte paprikapoeder
  • 8 gordita's
  • 200 g gerookte kipreepjes

Meng de crème fraîche met de paprikapoeder en verdeel over de gordita’s. Verdeel vervolgens de cheddar, kipreepjes en peterselie erover.

3
3

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4

Vouw de buitenkant van de gordita’s naar binnen en rol op.

5
5
  • 1 el (olijf)olie

Leg ze met de vouwrand naar onderen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de olie.

6
6

Bak de chimichanga’s in ca. 15 min. goudbruin.

7
7
  • 2 tomaten

Snijd ondertussen de tomaten in heel kleine blokjes.

8
8
  • 100 g koelverse guacamole

Verdeel de chimichanga’s over een schaal en serveer de guacamole en tomatenblokjes in schaaltjes erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.