Mexicaanse chimichanga's met gerookte paprika
Eerst vullen, dan bakken in de oven. Een van Mexico's favorieten gerechten.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 75 g cheddar aan stuk
- 7½ g verse platte peterselie
- 125 g crème fraîche
- 1 tl La Chinata gerookte paprikapoeder
- 8 gordita's
- 200 g gerookte kipreepjes
- 1 el (olijf)olie
- 2 tomaten
- 100 g koelverse guacamole
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de cheddar en snijd de peterselie fijn. Meng de crème fraîche met de paprikapoeder en verdeel over de gordita’s. Verdeel vervolgens de cheddar, kipreepjes en peterselie erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Vouw de buitenkant van de gordita’s naar binnen en rol op. Leg ze met de vouwrand naar onderen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de olie. Bak de chimichanga’s in ca. 15 min. goudbruin.
- Snijd ondertussen de tomaten in heel kleine blokjes. Verdeel de chimichanga’s over een schaal en serveer de guacamole en tomatenblokjes in schaaltjes erbij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 295 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 21 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 600 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Mexicaanse chimichanga's met gerookte paprika
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mexicaanse chimichanga's met gerookte paprika
- 75 g cheddar aan stuk
- 7½ g verse platte peterselie
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de cheddar en snijd de peterselie fijn.
- 125 g crème fraîche
- 1 tl La Chinata gerookte paprikapoeder
- 8 gordita's
- 200 g gerookte kipreepjes
Meng de crème fraîche met de paprikapoeder en verdeel over de gordita’s. Verdeel vervolgens de cheddar, kipreepjes en peterselie erover.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vouw de buitenkant van de gordita’s naar binnen en rol op.
- 1 el (olijf)olie
Leg ze met de vouwrand naar onderen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de olie.
Bak de chimichanga’s in ca. 15 min. goudbruin.
- 2 tomaten
Snijd ondertussen de tomaten in heel kleine blokjes.
- 100 g koelverse guacamole
Verdeel de chimichanga’s over een schaal en serveer de guacamole en tomatenblokjes in schaaltjes erbij.