Ge­gra­ti­neerd stok­brood met to­nijn

Dit borrel-breekbrood maak je in een kwartiertje. Ook fijn voor de lunch.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 385 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 9 min. oventijd
(0) waardeer
bijgerecht Dit borrel-breekbrood maak je in een kwartiertje. Ook fijn voor de lunch. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in de breedte om de 3 cm in, maar niet door. Laat de tonijn uitlekken en doe in een kom. Meng de tonijn met de rauwkost en de helft van de kaas. Snijd de courgette in heel dunne plakjes.
  2. Leg het stokbrood op een met bakpapier beklede bakplaat. Vul de inkepingen met het tonijnmengsel en steek de plakjes courgette erin. Bestrooi met de rest van de kaas en bak in ca. 9 min. goudbruin en knapperig in de oven.

bereidingstip:

Verwerk de rest van de courgette in een soep. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

combinatietip:

Lekker met een frisse groene salade of als borrelhap.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 31-32

Gegratineerd stokbrood met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gra­ti­neerd stok­brood met to­nijn

1
1
  • 1 stokbrood wit

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in de breedte om de 3 cm in, maar niet door.

2
2
  • 160 g Princes tonijnstukken in water
  • 160 g rauwkost tomaat-bosui
  • 50 g geraspte Goudse oude kaas 48+

Laat de tonijn uitlekken en doe in een kom. Meng de tonijn met de rauwkost en kaas.

3
3
  • ½ courgette

Snijd de courgette in heel dunne plakjes.

4
4

Leg het stokbrood op een met bakpapier beklede bakplaat. Vul de inkepingen met het tonijnmengsel en steek de plakjes courgette erin.

5
5
  • 50 g geraspte Goudse oude kaas 48+

Bestrooi met de kaas en bak in ca. 9 min. goudbruin en knapperig in de oven.

bereidingstip:

Verwerk de rest van de courgette in een soep. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

combinatietip:

Lekker met een frisse groene salade of als borrelhap.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.