Fusilli met tonijn
Pasta + courgette + tonijn = topcombinatie!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g fusilli
- 46 g Princes ansjovis in olijfolie in blik
- 2 courgettes
- 2 uien
- 30 g kappertjes
- 370 g Princes tonijnstukken in zonnebloemolie
- 400 g AH BASIC pastasaus basilicum
- 4 el zwarteolijvenplakjes (potje 240 g)
Advertentie
Bereiden
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Snijd ondertussen de ansjovisfilets fijn en vang de olie op in een hapjespan. Snijd de courgettes in de lengte in vieren. Verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in plakken van 1 cm dik. Snijd de ui in halve ringen.
- Verhit de opgevangen olie. Voeg de ansjovis en kappertjes toe en bak 2 min. mee op middelhoog vuur. Voeg de courgette en ui toe en bak 3 min. Laat de tonijn uitlekken. Voeg de pastasaus en de helft van de tonijn toe aan het courgettemengsel. Schep om en laat 2 min. koken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 565 kcal
- eiwit 40 g
- koolhydraten 66 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 1.710 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Fusilli met tonijn
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Fusilli met tonijn
- 300 g fusilli
- 46 g Princes ansjovis in olijfolie in blik
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de ansjovisfilets fijn en vang de olie op in een hapjespan.
- 2 courgettes
Snijd de courgettes in de lengte in vieren. Verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in plakken van 1 cm dik.
- 2 uien
Snijd de ui in halve ringen.
- 30 g kappertjes
Verhit de opgevangen olie. Voeg de ansjovis en kappertjes toe en bak 2 min. mee op middelhoog vuur. Voeg de courgette en ui toe en bak 3 min.
- 370 g Princes tonijnstukken in zonnebloemolie
- 400 g AH BASIC pastasaus basilicum
Laat de tonijn uitlekken. Voeg de pastasaus en de helft van de tonijn toe aan het courgettemengsel. Schep om en laat 2 min. koken.
- 4 el zwarteolijvenplakjes
Schep de pasta door de saus en verdeel de rest van de tonijn en de olijven erover.