Mi­ni­qui­ches met spek & groe­ne-as­per­ge­tips

Quiche kun je als lunch of bijgerecht eten, maar waarom maken we er geen hapje van? Ook lekker!

  • borrelhapje
  • 8 stuks
  • 270 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 5 min. wachten
    • 25 min. oventijd
(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans borrelhapje Quiche kun je als lunch of bijgerecht eten, maar waarom maken we er geen hapje van? Ook lekker! 8 stuks
3 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mini-muffinvorm met 12 uitsparingen (4-5 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. op middelhoog vuur krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel ondertussen het bladerdeeg in een vierkantje per portie en bekleed de holtes van de muffinvorm ermee.
  2. Rasp de kaas. Klop de eieren los en meng met de mosterd, dragon, crème fraîche en de helft van de kaas. Halveer de asperges. Verdeel het spek en de asperges over het bladerdeeg en schenk het eimengsel erop. Bestrooi met de rest van de kaas.
  3. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek eventueel na 20 min. losjes af met aluminiumfolie als de quiches te donker worden. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm staan. Neem de quiches eruit, leg op een grote schaal en verdeel de veldsla eromheen.

bereidingstip:

Je kunt de quiches 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Je kunt ze ook goed meenemen voor een zomerse picknick. Serveer ze op kamertemperatuur.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 7 2017

Miniquiches met spek & groene-aspergetips

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni­qui­ches met spek & groe­ne-as­per­ge­tips

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 100 g biologische spekreepjes

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. op middelhoog vuur krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

3
3
  • 270 g vers bladerdeeg

Verdeel ondertussen het bladerdeeg in een vierkantje per portie en bekleed de holtes van de muffinvorm ermee.

4
4
  • 75 g gruyère
  • 4 middelgrote eieren
  • 2 el Limburgse mosterd
  • 1 tl gedroogde dragon
  • 125 g crème fraîche

Rasp de kaas. Klop de eieren los en meng met de mosterd, dragon, crème fraîche en de helft van de kaas.

5
5
  • 100 g groene-aspergetips

Halveer de asperges. Verdeel het spek en de asperges over het bladerdeeg en schenk het eimengsel erop. Bestrooi met de rest van de kaas.

6
6

Bak ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek eventueel na 20 min. losjes af met aluminiumfolie als de quiches te donker worden.

7
7
  • 75 g veldsla

Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm staan. Neem de quiches eruit, leg op een grote schaal en verdeel de veldsla eromheen.

bereidingstip:

Je kunt de quiches 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Je kunt ze ook goed meenemen voor een zomerse picknick. Serveer ze op kamertemperatuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.