bewaar
Miniquiches met spek & groene-aspergetips
Miniquiches met spek & groene-aspergetips
bewaar

Miniquiches met spek & groene-aspergetips

Quiche kun je als lunch of bijgerecht eten, maar waarom maken we er geen hapje van? Ook lekker!

15 min. bereiden
25 min. oventijd
5 min. wachten
2waarderingen

Ingrediënten

100 g

biologische spekreepjes

270 g

vers bladerdeeg

75 g

gruyère

4

middelgrote eieren

2 el

Limburgse mosterd

1 tl

gedroogde dragon

125 g

crème fraîche

100 g

groene-aspergetips

75 g

veldsla

Dit heb je nodig

  • mini-muffinvorm met 12 uitsparingen (4-5 cm)

Quiche kun je als lunch of bijgerecht eten, maar waarom maken we er geen hapje van? Ook lekker!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. op middelhoog vuur krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel ondertussen het bladerdeeg in een vierkantje per portie en bekleed de holtes van de muffinvorm ermee.

2

Rasp de kaas. Klop de eieren los en meng met de mosterd, dragon, crème fraîche en de helft van de kaas. Halveer de asperges. Verdeel het spek en de asperges over het bladerdeeg en schenk het eimengsel erop. Bestrooi met de rest van de kaas.

3

Bak ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek eventueel na 20 min. losjes af met aluminiumfolie als de quiches te donker worden. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm staan. Neem de quiches eruit, leg op een grote schaal en verdeel de veldsla eromheen.

tip

bereidingstipJe kunt de quiches 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Je kunt ze ook goed meenemen voor een zomerse picknick. Serveer ze op kamertemperatuur.